Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Στήριξη ζητούν τα κομμωτήρια στα Χανιά

Σε απόγνωση βρίσκεται ο κλάδος των κουρέων – κομμωτών στα Χανιά, καθώς όπως καταγγέλλουν, στο διάστημα που τα κομμωτήρια παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή, η παραοικονομία “ανθεί” με τις επισκέψεις κατ’ οίκον ενώ την ίδια ώρα δεν έχουν λάβει οικονομική στήριξη πέραν από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Όπως τονίζει στα «Χ.ν» η πρόεδρος του Σωματείου «Αδελφότης Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Χανίων», Ελένη Σεργάκη, το σωματείο, βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με την Ομοσπονδία για τον συντονισμό των δράσεων του επόμενου διαστήματος.

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ

Αυτό που ζητούν, είναι να συμπεριληφθούν τα κομμωτήρια στις δραστηριότητες που θα επανεκκινήσουν πρώτες μετά το lockdown, όπως έγινε και την περασμένη άνοιξη. «Μέσα στα κομμωτήρια, έχουν επιβληθεί και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα προστασίας, αντίθετα με τα σπίτια που επισκέπτονται κομμώτριες ιδιωτικά με το βαλιτσάκι τους ή που δέχονται επισκέψεις. Ζητάμε να έχουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά, γιατί έτσι θα αποφεύγεται και η διασπορά του ιού» τονίζει στα «Χ.ν» η κα Σεργάκη.

«Εμείς οι κομμωτές δεν είμαστε ένας κλάδος προνομιούχων, όπως μπορεί να νομίζουν κάποιοι» συμπληρώνει η κα Σεργάκη και εξηγεί πως παρά την παροδική αύξηση στην κίνηση μετά την καραντίνα, η πορεία του καλοκαιριού δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς δεν έγιναν γάμοι, βαπτίσεις και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις. «Έχουμε πληγεί και εμείς εξίσου με όλους τους επαγγελματίες και το μόνο μέτρο που έχει ληφθεί για εμάς, είναι η ελάφρυνση στο ενοίκιο και οι επιστρέπτεες προκαταβολές που ουσιαστικά είναι σαν δανεισμός αφού ένα μέρος θα πρέπει να επιστραφεί» εξηγεί.

Ακόμα, κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για όσες εργάζονται παράνομα, επισημαίνοντας πως δημιουργείται κίνδυνος για διασπορά της υγείας από τις επισκέψεις κατ’ οίκον. Τέλος, καλεί τους πολίτες να μην στρέφονται σε τέτοιου είδους λύσεις και να περιμένουν για την περιποίηση των μαλλιών τους την λήξη της καραντίνας και την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων.

 

Στο 3ο Podcast επισκεπτόμαστε το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και ανακαλύπτουμε την κλειδαριά του Καλέ Καπισί, της Κεντρικής Πύλης των οχυρώσεων των Χανίων, η οποία κατεδαφίστηκε το 1903.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες