Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Στήριξη εκατοντάδων απόρων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων

 

Σε 945 άτομα εκ των οποίων τα 326 είναι παιδιά, ανήλθε φέτος ο αριθμός των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων. Απ’ αυτούς το 88% έχει ετήσιο δηλωθέν εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ, το 21% είναι ΑΜΕΑ, το 14% είναι μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς επίσης το 8% των ωφελουμένων είναι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.
Μάλιστα, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση οξύνει τα προβλήματα σημαντικού μέρους των συμπολιτών μας.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Κύδων”, από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και προέδρου του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Ελευθερία Αλιφιεράκη. Η εκδήλωση περιελάμβανε τον απολογισμό της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ παράλληλα δόθηκαν αναμνηστικά βραβεία σε όλους τους χορηγούς και εθελοντές της χρονιάς που φεύγει.
Στη ομιλία της η κα. Αλιφιεράκη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τα απαραίτητα είδη πέραν των πιστώσεων ύψους 75.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό, έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια τοπική κοινωνία που δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους ευρισκόμενους σε ανάγκη συνανθρώπους μας. Έτσι οι δωρεές σε χρήμα ανήλθαν φέτος στο ύψος των 5.500 ευρώ, ενώ τα είδη που διέθεσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο απο χορηγίες ιδιωτών, φορέων, και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και από τα καλάθια με τις απλές αλλά πολύ σημαντικές προσφορές των συνανθρώπων μας έχουν αποτιμηθεί σε 60.000 ευρώ».
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
Η κα. Αλιφιεράκη αναφέρθηκε επίσης στις Δράσεις ενίσχυσης και δικτύωσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου λέγοντας ότι « παράλληλα με την παροχή των ειδών στους δικαιούχους και για την ευαισθητοποίησης ακόμα περισσότερο της κοινής γνώμης στα ζητήματα αντιμετώπισης της φτώχειας, το Παντοπωλείο υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις δικτύωσης για την ενεργοποιηση φορέων και πολιτών. Ανάμεσα τους υπάρχει το Κουτί του Φοιτητή, το Κουτί του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε κεντρικά σούπερ μάρκετ της πόλης αλλά και η Εβδομάδα Προσφοράς και Αλληλεγύης που διοργανώνεται κάθε Απρίλιο».
Η κα. Αλιφιεράκη επεσήμανε ακόμα ότι «η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη οικονομική δυσπραγία που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία, έχει οξύνει και στην πόλη μας τα προβλήματα σημαντικού μέρους των συμπολιτών μας. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που η παρέμβαση της πολιτείας καθίσταται περισσότερο από ποτέ επιτακτική, όσο και αν οι διαθέσιμοι πόροι συρρικνώνονται διαρκώς. Σήμερα υπό την πίεση πρωτόγνωρων συνθηκών είμαστε υποχρεωμένοι αφενός να καλύψουμε τις διαρκώς αυξανόμενες τρέχουσες ανάγκες κι αφετέρου να θέσουμε τις βάσεις για ένα κοινωνικό δίκαιο και κοινωνικά αποτελεσματικό σύστημα πρόνοιας και αλληλεγγύης. Σ΄αυτή την προσπάθεια η πολιτεία θα πρέπει να συντονίσει τις δυνάμεις της με την κοινωνία και τους φορείς της, ενισχύοντας και αξιοποιώντας κάθε πρωτοβουλία, κάθε συλλογική ή μεμονωμένη δράση αποσκοπεί στην υπηρέτηση των ίδιων στόχων. Δεν πρέπει να περιχαρακώνεται στα όργανα και τους μηχανισμούς της, αλλά θα πρέπει με εξωστρέφεια να καταστεί ένας πόλος ευαισθητοποίησης και συντονισμού κάθε διαθέσιμης δύναμης προσφοράς και αλληλεγγύης».
Τέλος η κα. Αλιφιεράκη ευχαρίστησε ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων που βοηθούν στην διατήρηση αλλά και συνέχιση του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα