Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το θέμα των σιδηροδρόμων

Με την ακρόαση των πρώην, τέως και νυν Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση – σηματοδότηση των σιδηροδρόμων, ξεκινά σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

Στην Επιτροπή έχουν κληθεί ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για ζητήματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τα άρθρα 43Α και 41Α του Κανονισμού της Βουλής.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν προχωρήσει σε αντικαταστάσεις βουλευτών – μονίμων μελών της Επιτροπής.

Ειδικότερα, από τη ΝΔ έχει αντικατασταθεί ο βουλευτής – μέλος της Επιτροπής Κώστας Τζαβάρας από τον Δημήτρη Καιρίδη. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντικατασταθεί ο Παύλος Πολάκης, Σπύρος Λάππας και Θεόφιλος Ξανθόπουλος αντίστοιχα από τους Γιάννη Ραγκούση, Νίκο Παππά και Χρήστο Γιαννούλη. Από το ΚΚΕ στη θέση του Μανώλη Συντυχάκη ορίσθηκε ο Χρήστος Κατσώτης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αναμένεται να τεθούν διαδικαστικά θέματα σχετικά με τον τρόπο οργάνωση της ακρόασης του τέως, των πρώην και νυν Υπουργών, τις κλήσεις και άλλων προσώπων για το ίδιο θέμα και της συνέχισης εξέτασης του θέματος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα