Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Στην Αργυρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“Η μόνη ουσιαστική και πραγματική πρόταση διακυβέρνησης που προτείνεται σήμερα στους πολίτες είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Κρήτη.

 

Απ’ την Αργυρούπολη, όπου ήταν ο πρώτος σταθμός της σύντομης επίσκεψής του στο Ρέθυμνο, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε, όπως μεταδίδει το goodnet.gr,,  στην κρίση του ελληνικού λαού τις προτάσεις του κόμματός του. Ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή για το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, υπερασπίστηκε τις πολιτικές του κόμματός του απ’ το 2019 μέχρι σήμερα, υπενθυμίζοντας ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς κρίσεις, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για “μαύρη προπαγάνδα” και προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΜεΡΑ25.

 

“Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε μία ξεκάθαρη πρόταση για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος. Επιμένουμε στην αυτοδυναμία όχι από αυταρέσκεια, αλλά επειδή θεωρούμε ότι είναι προϋπόθεση σταθερότητας. Είναι προϋπόθεση για να μπορούμε να λαμβάνουμε γρήγορα αποφάσεις και να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εστιάζει το ενδιαφέρον του στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Υπογραμμίζοντας πώς είναι δύσκολο να προκύψει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή λόγω της απλής αναλογικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε την κρισιμότητα της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας: “Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα για το ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία. Και η παράταξη που πρέπει να κυβερνήσει είναι η Νέα Δημοκρατία!”.

 

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πώς “όταν οι πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν τον Ιούλιο του 2019 ούτε κι εγώ φανταζόμουν, στα πιο απίθανα ονειρά μου, ότι θα καλούμασταν από τις συγκυρίες να διαχειριστούμε τόσες μεγάλες κρίσεις ταυτόχρονα: από τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, μετά την πανδημία, μια σειρά από φυσικές καταστροφές, τον προκλητικό γείτονα, έναν πόλεμο στην Ουκρανία. Μία πρωτοφανή ενεργειακή κρίση που οδήγησε σε ένα τσουνάμι εισαγόμενης ακρίβειας” ήταν η συνοπτική αναδρομή του, για να υποστηρίξει: “Πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε με απόλυτη επάρκεια στη διαχείριση όλων αυτών των κρίσεων. Κρατήσαμε σταθερό το σκάφος της πατρίδας, ενώ ταυτόχρονα υλοποιήσαμε όλες τις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις: είτε μιλάμε για τη μείωση των φόρων, είτε μιλάμε για την ενίσχυση της ανάπτυξης με τη δημιουργία πολλών νέων δουλειών, είτε μιλάμε για μία σειρά από έργα που γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο, τα οποία για εσάς εδώ στην Κρήτη έχουν μία ξεχωριστή σημασία”.

 

Ειδική μνεία έκανε στα θέματα οδικής ασφάλειας και τον ΒΟΑΚ.

 

“Ματώνει η καρδιά μου κάθε φορά που χάνονται άνθρωποι, ειδικά νέοι, σε δρόμους οι οποίοι σίγουρα δεν είναι αντάξιοι του νησιού μας. Και σίγουρα δεν είναι αντάξιοι της συνολικής αναπτυξιακής του δυναμικής. ” δήλωσε ο πρωθυπουργός. “Γι’ αυτό κι έδωσα από την πρώτη στιγμή τόσο μεγάλη σημασία στο να λύσουμε τον γρίφο, του ΒΟΑΚ – η προηγούμενη κυβέρνηση (Τσίπρα) δεν είχε κάνεια απολύτως τίποτα!” πρόσθεσε, επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

“Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε έναν ΒΟΑΚ ο οποίος πια δρομολογείται σε τρία κομμάτια” ανακοίνωσε: “Πολύ σύντομα θα έχουμε οριστικό μειοδότη για το μεγάλο τμήμα του ΒΟΑΚ, από τα Χανιά έως το Ηράκλειο, το οποίο προφανώς αφορά το Ρέθυμνο”, προαναγγέλλοντας πως “έχουμε μία σειρά από έργα οδικής ασφάλειας στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, τα οποία έχουν κι αυτά την ξεχωριστή τους σημασία”.

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήρε τους χειρισμούς της κυβέρνησής του, για το γεγονός ότι “καταφέραμε να συνδέσουμε την αναπτυξιακή δυναμική του τόπου μας με την ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης: τον τουρισμό”. Διαβεβαίωσε μάλιστα πώς – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και απρόσμενων καταστάσεων – “το 2023 θα είναι μια χρονιά ρεκόρ, όπως και το 2022”.

Παρατήρησε πώς “η τουριστική περίοδος, το βλέπετε, ξεκινά νωρίτερα και τελειώνει αργότερα”, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της σύνδεσης της τοπικής επιχειρηματικότητας που αφορά τον πρωτογενή τομέα, με τον τουρισμό. Περιγράφοντας τη σύνθεση μιας αναπτυξιακής πρότασης που θα είναι μοναδική, έφερε ως παράδειγμα το χαρούπι. “Από εκεί που πωλείτο 20 λεπτά τώρα πωλείται 1,5 ευρώ” ανέφερε. Νωρίτερα εξάλλου είχε βρεθεί σε μία καινοτόμα μονάδα επεξεργασίας χαρουπιού η οποία του γέννησε το συμπέρασμα ότι αποτελεί μία αδιάψευστη περίπτωση σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, “για τη σύνθεση μιας αναπτυξιακής πρότασης”.

 

Ο κ. Μητσοτάκης επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ανάδειξης των φυσικών ομορφιών, αλλά και της σημασίας της διαφύλαξης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Εν όψει των εκλογών, κάλεσε τα στελέχη του κόμματος που τον συνόδευαν να υιοθετήσουν μία θετική ρητορική, με το βλέμμα στο “αύριο” και όχι στο “χθες” της πατρίδας μας: “Να μιλάμε θετικά, να μιλάμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Να υπερασπιζόμαστε με υπερηφάνεια το σημαντικό έργο που πετύχαμε. Να αναγνωρίζουμε με ειλικρίνεια τα λάθη μας – όλοι κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε από αυτά. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας” ξεκαθάρισε, δηλώνοντας έκπληκτος για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “ξεκίνησε την προεκλογική περίοδο με ένα γκρίζο και μαύρο σποτ που θυμίζει μία πολύ στιγμή την οποία όλοι βιώσαμε ως ένα συλλογικό τραύμα”. Διέβλεψε ότι “ο κ. Τσίπρας στρώνει χαλί από τώρα για την εκλογική του ήττα”, διαμηνύοντας πως “δεν έχουμε καμία διάθεση να τον ακολουθήσουμε σε μία καμπάνια γκρίζου”.

 

Όπως είπε, “θα θυμίζουμε στους πολίτες την τετραετία Τσίπρα, αλλά θα το κάνουμε με ευπρέπεια και επικαλούμενοι πραγματικά δεδομένα”.

 

Για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως έχει στο μυαλό του το σχηματισμό “προοδευτικής κυβέρνησης ηττημένων” , κάτι που προϋποθέτει μία σύμπραξη και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜεΡΑ25 “που λέει ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και ανακαλύπτει άλλα συστήματα πληρωμών” – προοδευτική διακυβέρνηση. Λέγοντας όλα τα προηγούμενα, σημείωσε με νόημα: “να γνωρίζουν οι πολίτες τι ψηφίζουν και τις επιπτώσεις” της ψήφου τους.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα