Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Στη Βουλή οι καταστροφές σε καλλιέργειες στη Σάμο

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, για το τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, για τις ζημιές και καταστροφές στις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής του Νομού Σάμου, από επιδρομές άγριων γουρουνιών κατέθεσε ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης αναφέρει «Μεγάλες ζημιές και καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες φυτικής παραγωγής, ιδιαίτερα του Νομού Σάμου , που βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης ή και συγκομιδής, οι οποίες προκαλούνται κυρίως από επιδρομές πολυπληθών ομάδων άγριων γουρουνιών – ημίαιμων.

Οι καταστροφές αυτές στην αγροτική παραγωγή, που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, είναι μεγάλες και αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στο ήδη μειωμένο εισόδημα των αγροτών από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΚΑΠ, της Ε.Ε.
Οι αγροτοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση εφόσον η κυβέρνηση και ο οργανισμός του ΕΛΓΑ που χρυσοπληρώνουν και υποτίθεται ότι ασφαλίζει τις καλλιέργειες, δεν τους παρέχει καμιά προστασία και φυσικά δεν τους αποζημιώνει για τις εν λόγω καταστροφές.

Σύμφωνα με την οδηγία -εντολή που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71418/545/6 .8.2019 όπως ΙΣΧΎΕΙ μέχρι 20-9-2021

Ζητάτε:
1. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να καλύπτει όλες και δίκαια από φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100% ζημιές και καταστροφές.
2. Να καλυφθούν οι απώλειες του εισοδήματος των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
3. Να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.
4. Να παγώσουν οι οφειλές των παραγωγών προς δημόσιο – δήμους – ΕΦΚΑ – τράπεζες κλπ.
5. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ελέγχου των πληθυσμών και της αποτροπής προσέγγισης στις γεωργικές καλλιέργειες.
6. Να επιτραπεί το κυνήγι των ημίαιμων όλο το έτος του αγριογούρουνου με τη δημιουργία συνεργείων από τις δασικές υπηρεσίες.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
Ποια είναι τα αποτελέσματα από την παραπάνω εντολή σε ότι αφορά τον Νομό Σάμου;
Θα ικανοποιηθούν τα ανωτέρω έξι αιτήματα»

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες