Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Στη Βουλή η ενεργειακή αυτονομία της Γαύδου

Ερώτηση στην Βουλή με θέμα «Ενεργειακή αυτονομία της Γαύδου» κατέθεσε η Ελληνική Λύση.

Οπως αναφέρεται στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος : « ο ανεφοδιασμός της Γαύδου με καύσιμα έρχεται στο προσκήνιο, καθώς, συζητείται η πρόταση για χωροθέτηση δεξαμενής καυσίμων στο ακριτικό νησί. Η τοπική κοινότητα της Κρήτης ανέδειξε και μετέφερε στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων τα αιτήματα αλλά και τα προβλήματα που εντάθηκαν, μετά και τις περυσινές καταστροφές από την κακοκαιρία. Εκτός των άλλων, σε σχετική συνάντηση των αρμοδίων εμπλεκομένων επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας δεξαμενής καυσίμων, προκειμένου, το ακριτικό νησί να έχει αυτονομία αλλά και η τροφοδοσία του με καύσιμα να γίνεται με ασφάλεια, καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες. Δεδομένης της ολοένα και μεγαλύτερης επισκεψιμότητας της Γαύδου, σε συνδυασμό με τις προτάσεις για υδατοδρόμιο στο νησί, το ζήτημα των καυσίμων έρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο. Είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες για την ενεργειακή αυτονομία του νησιού, που θα δώσουν λύση σε μια εκκρεμότητα πολλών ετών για την Γαύδο.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1. Προτίθεσθε να εξετάσετε το ως άνω πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις και να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες παρεμβάσεων για χωροθέτηση δεξαμενής καυσίμων στη νήσο Γαύδο, προκειμένου το εν λόγω ακριτικό νησί να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία αλλά και η τροφοδοσία του με καύσιμα να γίνεται με ασφάλεια, καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες του;
2. Τι σκοπεύετε να πράξετε ως προς το άνω διατυπωμένο αίτημα και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των όποιων σχετικών ενεργειών σας, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες επενδύσεις, με σκοπό την ενεργειακή και σχετική οικονομική αυτονομία της νήσου Γαύδου;».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα