Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Στη Βουλή η απόλυση της ξενοδοχοϋπαλλήλου

Να γίνει «οριστική ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης απόλυσης της εργαζόμενης και η εργοδοσία να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου», ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή γα την απόλυση καμαριέρας από ξενοδοχείο στον Πλατανιά Χανίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Συντυχάκη, «σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, αναφέροντας απλά τα στοιχεία της έκθεσης του ΣΕΠΕ, σύμφωνα με την οποία δεν υφίσταται οικειοθελής αποχώρηση της εργαζόμενης και πως η εταιρεία δεν συναινεί στην επιστροφή της εργαζόμενης στην εργασία της παρά τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου». Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση, τόνισε στη δευτερολογία ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης. Πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι πολιτικό αφού η εργοδοσία αξιοποιεί το διευθυντικό δικαίωμα, τη διάταξη-κοροϊδία για τις απολύσεις που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Απρίλη του ’19 και την πρόσφατη διάταξη στο νόμο Χατζηδάκη – Τσακλόγλου της ΝΔ».
Στο μεταξύ, το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη της στην ξενοδοχοϋπάλληλο. Επίσης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων με ανακοίνωσή του «εκφράζει την αλληλεγγύη του στην συνάδελφο καμαριέρα» και καταγγέλει ότι «ενώ με προσωρινή Διαταγή του Πρωτοδικείου Χανίων την Τρίτη 14/9/2021 η συνάδελφος δικαιώθηκε, η εργοδοσία συνέχισε την εκδικητική της στάση και την απέλυσε

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες