Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Στη γιορτή κρητικής διατροφής το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στη Γιορτή Κρητικής Διατροφής, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Ρεθύμνου, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, από τις 4 έως και 10 Ιουλίου 2023 στο Δημοτικό Κήπο της πόλης, συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για τη διοργάνωση «δόθηκε η ευκαιρία μαζί με τις γεύσεις και τα αρώματα της Κρήτης, να παρουσιαστεί μια πολύ μικρή «γεύση» και από τις ηλεκτρονικές και έντυπες εκδόσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας παρουσίασης του Ποιμενικού Βιώματος και γενικότερα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στις κοινότητες του Ψηλορείτη (Ίδη).
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος IDAology το οποίο υλοποιείται υπό το συντονισμό του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Την κοινοπραξία του έργου συναπαρτίζει το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις Ανθρωπιστικές, τις Κοινωνικές και τις Επιστήμες της Αγωγής (Κ.Ε.ΜΕ.-Π.Κ.) με το Εργαστήριο «Οπτική Ανθρωπολογία. Εικόνα, μουσική κείμενο» και το «Κέντρο Μελετών για το Κοινωνικό Φύλο», με Υπεύθυνο τον Καθ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Αρ. Τσαντηρόπουλο.
Στόχος ήταν να συλλεχθούν, να καταγραφούν και να επιστρέψουν στην τοπική και παγκόσμια κοινότητα ως ψηφιακά δεδομένα τα ειδικά χαρακτηριστικά της κτηνοτροφικής δραστηριότητας και κουλτούρας των βοσκών του Ψηλορείτη.
Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στη συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία σε εκπροσώπους του Δήμου Ρεθύμνου, της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και σε πλήθος κόσμου να γνωρίσουν από κοντά τα αποτελέσματα του παραπάνω ερευνητικού προγράμματος, να ξεφυλλίσουν επιστημονικά συγγράμματα και να συζητήσουν με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Για μια ακόμη φορά υπήρξε η αφορμή για να έρθει πιο κοντά η κοινωνία του Ρεθύμνου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα