Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Στειρώσεις αδέσποτων ζώων στα Χανιά

Νέα δράση στειρώσεων αδέσποτων ζώων ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Χανίων και θα πραγματοποιηθεί, όπως σημειώνει, στις 17 και 18 Απριλίου σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους Ελευθέριο Χατζηδάκη και Julia Anna Ricken, από κοινού με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων “Η προστασία των ζώων”.
Τα ζώα που πρόκειται να στειρωθούν, αφού υποβληθούν σε εξέταση για λεισμανίαση, θα εμβολιαστούν κατά της λύσσας, θα σημανθούν και θα καταγραφούν στη διαδικτυακή βάση του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η αποθεραπεία των ζώων, για όσο διάστημα απαιτηθεί, θα γίνει στο κτηνιατρείο του κ. Ελ. Χατζηδάκη, ενώ τη μέριμνα για την περισυλλογή και μεταφορά των ζώων, αναλαμβάνει το εξειδικευμένο συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Χανίων.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιάννης Νικηφοράκης, σε δήλωσή του τονίζει ότι «στόχος μας είναι να μην υπάρχει κανένα αδέσποτο στον δρόμο και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω των συστηματικών στειρώσεων αλλά και μέσω των υιοθεσιών. Προτρέπουμε όλους τους πολίτες να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στα εγκαταλελειμμένα και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταμειφθούν».

1 Comment

  1. Καλησπέρα σας εδώ και 2 χρόνια έχω βρει ένα σκυλάκι έχει εμβολιαστεί αλλά δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να του κάνω στείρωση…θα μπορούσα να το φέρω σε σας;;;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες