Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Σταθάκης: Θα συνεχιστούν οι δράσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας

H προώθηση της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας δεν αποτελεί από μέρους της χώρας μας μονομερή ενέργεια διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο MEGA, το βράδυ της Τετάρτης, o υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο μήνυμα από την πλευρά των θεσμών.
Ο κ. Σταθάκης είπε ότι ήδη το υπουργείο έχει προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες και έχει έρθει σε επαφή τόσο με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών όσο και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB) για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα.

Για το θέμα της αντιμετώπισης συνολικά των κόκκινων δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων ο υπουργός διευκρίνισε ότι είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Όμως εντός των επόμενων μηνών το υπουργείο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη ρύθμιση που θα οδηγήσει στη λύση του προβλήματος” όπως είπε. Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση για το που θα βρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια για την χρηματοδότηση αυτών των δανείων ο υπουργός ανέφερε ότι αυτά θα προέλθουν από τα κεφάλαια του ΤΧΣ.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την τόνωση του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος σημειώνοντας ότι θα συνεχιστεί η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, εντός του επόμενων μηνών θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν τα ΚΕΠ για τις επιχειρήσεις, θα αλλάξει ο αναπτυξιακός νόμος και ο νέος θα δίνει κίνητρα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην νεανική επιχειρηματικότητα και σε επιχειρήσεις που μπορούν να έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία για την οικονομία.

Ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι τελικά η χώρα θα φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της παρά το γεγονός ότι υπάρχουν « δυνάμεις» εντός ΕΕ που προσπαθούν να ακυρώσουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να επιστρέψουν τη χώρα σε ένα μνημονιακό περιβάλλον. Σε σχέση με τις κόκκινες γραμμές που βάζει η κυβέρνηση στο διάλογο που πρόκειται να γίνει ειπε ότι δεν θα πρέπει να συμβιβαστεί η χώρα με οποιοδήποτε νέο μέτρο το οποίο θα προκαλέσει επιπρόσθετο βάρος στους πολίτες.

Τέλος για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι όσες έχουν ολοκληρωθεί δεν πρόκειται να αλλάξουν, όσες βρίσκονται σε εξέλιξη θα γίνει διαπραγμάτευση και για όσες δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία, αυτή δεν θα προχωρήσει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα