Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Σταθάκης: Ο Μυλωνάκης φταίει που οι ιδιώτες κάνουν παρανομίες

Μια ιδιαίτερη… προσέγγιση του ζητήματος της αφαίρεσης των γαλάζιων σημαιών από τα Φαλάσαρνα έχει ο υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης.

Όπως υποστηρίζει, ο νυν δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης φταίει για τις παρανομίες των ιδιωτών που διαπίστωσε η αρμόδια Αρχή και αφαίρεσε τις γαλάζιες σημαίες. Ένας εκ των επιχειρηματιών που αφορά η υπόθεση, (η κα. Τσατσαρωνάκη) είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον κ. Σταθάκη.

Αναλυτικά ο κ. Σταθάκης υποστηρίζει τα εξής:

« Μια ακόμα «ντροπή» για τον Δήμο Κισσάμου εξαιτίας των απαράδεκτων χειρισμών και των αδιανόητων μεθοδεύσεων της Δημοτικής Αρχής, η οποία λειτουργεί με πρωτοφανή εμπάθεια και ιδιοτέλεια, κάνοντας κακό, τελικά, στον τόπο μας και τους ανθρώπους του, αλλά και γενικότερα στα Χανιά και την Κρήτη, καθώς στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για τη Φαλάσαρνα, μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ελλάδας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, γιατί με αυτά που ισχυρίζονται, χωρίς να ντρέπονται, ο κ. Μυλωνάκης και η παρέα του, θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε και τα οποία ισχύουν στην πραγματικότητα.

Η Δημοτική Αρχή Κισσάμου εξέδωσε δελτίο Τύπου για την υποστολή της γαλάζιας σημαίας από τις δύο θέσεις (Παχειά Άμμος 1 και Παχειά Άμμος 2) στη Φαλάσαρνα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες γι’ αυτή την αρνητική εξέλιξη σε όλους τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή! Γιατί πάντα φταίνε οι άλλοι, ποτέ η Δημοτική Αρχή Μυλωνάκη! Αυτό το έχουμε μάθει πια καλά.

Το αίτημα για τη χορήγηση γαλάζιων σημαιών το υποβάλει ο Δήμος Κισσάμου. Δεν το καταθέτουν οι ιδιώτες. Στη Φαλάσαρνα οι ιδιώτες συνεισφέρουν κάθε χρόνο με τη διάθεση των εγκαταστάσεων υγιεινής και με αρκετά ακόμη από τα 33 κριτήρια που προβλέπει το πρόγραμμα.

Ο τοπικός διαχειριστής του προγράμματος, επομένως, είναι ο Δήμος Κισσάμου. Και τις γαλάζιες σημαίες, κάθε χρόνο, η Δημοτική Αρχή τις αναρτά και βγάζει, μετά, δελτίο Τύπου, όπως έκανε και φέτος, με το σχετικό φωτογραφικό υλικό, για να «ευλογήσει τα γενιά της» ότι ο Δήμος πήρε γαλάζιες σημαίες «κατόπιν ενεργειών της».

Διαβάζοντας κανείς το έγγραφο επικοινωνίας (email), στις 31 Αυγούστου 2023, μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, που χειρίζεται το πρόγραμμα «Γαλάζια σημαία» στην Ελλάδα, και του Δήμου Κισσάμου, καταλαβαίνει τη μεθόδευση των «ειδικών» της Δημοτικής Αρχής, όσο άσχετος και αν είναι με το συγκεκριμένο θέμα.

Στο email αυτό διατυπώνεται η πρόθεση αφαίρεσης των δύο γαλάζιων σημαιών, χωρίς, ωστόσο, να δίδεται εντολή αφαίρεσης, ούτε να διατυπώνεται ο χρόνος αφαίρεσης. Επί της ουσίας αυτό θα γινόταν, δυστυχώς, την επόμενη χρονιά (σεζόν).

Τι κάνει η Δημοτική Αρχή; Αντί να δει πώς μπορεί, με υπευθυνότητα και συνεργασία, να αποφευχθεί η συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη, αποφασίζει μόνη της ότι ο χρόνος αφαίρεσης των γαλάζιων σημαιών θα είναι περίπου ένα μήνα μετά που έλαβε το συγκεκριμένο email και… δέκα ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου! Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί έτσι τη βολεύει! Γιατί, δηλαδή, θεωρεί ότι έτσι θα «πλήξει» την εικόνα μιας συγκεκριμένης επιχείρησης, επειδή ένα από τα μέλη της ιδιοκτησίας της συμμετέχει στις εκλογές με άλλο συνδυασμό! Αδιαφορώντας πλήρως για το κακό που προκαλεί στον τόπο και τους ανθρώπους του.

Είναι όπως στην πρόσφατη περίπτωση που έβγαλε δελτίο Τύπου η Δημοτική Αρχή Μυλωνάκη, με το οποίο υποστήριζε ότι υπεύθυνη Αρχή για τη σύλληψη των 14 υπευθύνων των επιχειρήσεων στη Φαλάσαρνα είναι το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, διότι ο Δήμαρχος έστειλε έγγραφο για να συλλάβουν… ένα μόνο υπεύθυνο, από μία και μόνο επιχείρηση και όχι τους υπόλοιπους! Αδιανόητα πράγματα.

Ενημερώνουμε τον κ. Μυλωνάκη και τους συνεργάτες του, που, όπως φαίνεται, ειδικεύονται στην παρασκηνιακή διαστρέβλωση της πραγματικότητας για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους, ότι, δυστυχώς, από την αφαίρεση των γαλάζιων σημαιών, υπέστη πλήγμα ο Δήμος Κισσάμου, η αξιοπιστία του και η δημόσια εικόνα του. Και οι ίδιοι έβαλαν σκόπιμα ένα ακόμα «λιθαράκι» σε αυτό, στο πλαίσιο της γενικότερης και απολύτως μεθοδευμένης προσπάθειάς τους για την υποβάθμιση της φημισμένης παραλίας της Φαλάσαρνας.

Έτσι, μετά την αφαίρεση της γαλάζιας σημαίας στο Λαφονήσι το 2020 (εκεί δεν έχει ιδιώτες, ούτε «γουρούνες», για να φταίνε αυτοί), η Δημοτική Αρχή Κισσάμου ίσως να αποτελεί μοναδική αρνητική περίπτωση σε όλη την Ελλάδα, καθώς… «κατάφερε», μέσα σε μία δημοτική θητεία, να χάσει τις τρεις από τις τέσσερις γαλάζιες σημαίες! Και αντί να κάνει την αυτοκριτική της, έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο!

Δέσμευσή μας είναι ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα προχωρήσουμε σε όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να κερδίσουμε και πάλι τις γαλάζιες σημαίες και θα εργαστούμε με κυρίαρχο στόχο ο Δήμος Κισσάμου να προωθεί και να στηρίζει το τουριστικό προϊόν, με έμφαση στις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, οι οποίες δεν θα υποβαθμίζονται αλλά θα αναδεικνύονται και θα προστατεύονται με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης».

Θεόδωρος Σταθάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κισσάμου, επικεφαλής συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΚΙΣΣΑΜΟ»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα