Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σταθάκης: Διαπραγματευόμαστε τους όρους της ιδιωτικοποίησης – Εργαζόμενοι αεροδρομίου: Άλλα λέγατε προεκλογικά…

Την απογοήτευση τους για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων εξέφρασαν σήμερα οι εργαζόμενοι κατά την διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη, στον αερολιμένα «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός δέχθηκε πολλές ερωτήσεις και εισέπραξε την έντονη διαμαρτυρία από τους εργαζομένους του αεροδρομίου για την εν εξελίξει ιδιωτικοποίηση, τον σχεδιασμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την στελέχωση του πύργου ελέγχου αλλά και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση κατά της ιδιωτικοποίησης ενώ πολλοί παρευρισκόμενοι έκαναν λόγο για μια…επικοινωνιακού τύπου επίσκεψη.
Ο αερολιμενάρχης Χανίων κ. Στ. Καστρινάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση του αεροδρομίου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου: τα συσσωρευμένα χρέη προηγούμενων χρόνων προς τους προμηθευτές, την αναγκαιότητα χρηματοδότησης τρεχουσών αναγκών και το έργο επέκτασης του αεροδρομίου που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ενώ παρατηρείται καθυστέρηση λόγω των οφειλών στην εργοληπτική εταιρία.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ο κ. Σταθάκης γνωστοποίησε ότι εξασφαλίστηκαν πόροι 2 εκατ. ευρώ για το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας όσον αφορά την πληρωμή αναλωσίμων, για τα έργα επέκτασης διαμήνυσε πως δεν τίθεται κανένα θέμα είτε αναβολής είτε αναστολής του έργου και των εργασιών.
Για τον εν εξελίξει διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου ο Υπουργός τόνισε πως «η κυβέρνηση κληρονόμησε δύο εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις: των αεροδρομίων και του λιμανιού του Πειραιά. Έχει ανοίξει έναν κύκλο διαπραγματεύσεων με τους εταίρους. Ένα καθοριστικό σημείο είναι το σημείο που αφορά τα δημόσια οικονομικά στοιχεία του 2015- άρα αποτελεί αντικείμενο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Ταυτόχρονα έχει ανοίξει έναν διάλογο προκειμένου για τους τρέχοντες διαγωνισμούς να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές που μπορούν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον. Αυτό κάνει η κυβέρνηση συστηματικά και μεθοδικά. Όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και στα δύο επίπεδα θα έχουμε μια σαφή εικόνα για το πιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα».
Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί την νομική οδό του Ευρωδικαστηρίου προκειμένου να μην ιδιωτικοποιηθεί το αεροδρόμιο Χανίων αφού εκτελούνται έργα από Ευρωπαϊκούς πόρους ο κ. Σταθάκης απάντησε: « αυτή η προσέγγιση υπάρχει αλλά όπως ξέρετε τίθεται εν αμφιβόλω εάν θα είναι αποτελεσματική. Τα πράγματα είναι πιο σαφή, είναι πιο απαιτητικά και πρέπει να λειτουργήσουν υπό τους περιορισμούς που υπάρχουν…»
Σε ερώτηση εάν υπάρχει ή όχι η δυνατότητα εξαίρεσης του αεροδρομίου Χανίων από τις ιδιωτικοποιήσεις ο Υπουργός απάντησε: «δεν θέλω να αποκλείσω κανένα σενάριο αλλά νομίζω ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τρόπος να υπάρξει οποιασδήποτε μορφής δέσμευση ή εξαγγελία από την πλευρά μου, εν μέσω των διαπραγματεύσεων».
Στην συνάντηση το ‘’παρών’’ έδωσαν ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Παπαδεράκης, η βουλευτής κα Βαγιωνάκη, στελέχη της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απουσίαζε ο βουλευτής κ. Πολάκης που εκπροσωπήθηκε από συνεργάτη του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα