Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Στάση ευθύνης για τα Φαλάσαρνα και από τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου

Ομόφωνο ψήφισμα στήριξης στις πλειοψηφικές αποφάσεις του Δήμου Κισσάμου αναφορικά με την επένδυση στα Φαλάσαρνα εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Καντάνου- Σελίνου, μετά αυτά των Χανίων και του Πλατανιά στη συνεδρίαση του το απόγευμα της Παρασκευής. Και οι δύο παρατάξεις του Δ.Σ. δήλωσαν τη στήριξη τους στις θέσεις του Δήμου Κισσάμου δηλώνοντας την αντίθεση τους στην κατασκευή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας σε μεγάλο τμήμα της παραλίας των Φαλασάρνων, ενώ ζητούν την πλήρη προστασία των περιοχών Natura.
Σημειώνεται ότι οι Δήμοι Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου έχουν καταθέσει κοινές προτάσεις αναφορικά με την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και στο Λαφονήσι προκειμένου να διασφαλιστεί το περιβάλλον της περιοχής.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

 

Το Δ.Σ. Καντάνου – Σελίνου ενέκρινε επίσης ψήφισμα ομόφωνο με το οποίο ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά τους φορείς διαχείρισης νερού δηλώνοντας την αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του. «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νερό και τα απορρίμματα την στιγμή που δεν υπάρχει αγορά για να ρυθμιστεί, δημιουργεί υπόνοιες ότι το φυσικό μονοπώλιο του νερού που προστατεύεται με σειρά αποφάσεων του το ΣτΕ θα μετατραπεί σε αγορά στην οποία θα πρωταγωνιστούν ιδιωτικές εταιρείες» ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μπικάκης. Στο ψήφισμα τονίζεται η θέση πως «το νερό πρέπει να είναι Κοινωνικό Αγαθό να παρέχεται φτηνό σε επάρκεια και να είναι ποιοτικό. Διεκδικούμε: Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο,Φτηνό , ελεγμένο ποιοτικό νερό, επιδότηση των ΔΕΥΑ από το κράτος για την κάλυψη του ενεργειακού τους κόστους, έγκριση για προλήψεις Μόνιμου Προσωπικού .»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα