Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σταϊκούρας από την Κρήτη: Κοντά στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε από το Ρέθυμνο ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιεί η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο ξενοδοχείο Achillion Palace.

“Από κοινού, κοινωνία και Πολιτεία, τα έχουμε καταφέρει καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές οικονομίες” δήλωσε ο κ. Σταικούρας και συνέχισε: “Από κοινού, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, κυβέρνηση, έχουμε χτίσει δίχτυ ασφαλείας έτσι ώστε η χώρα εφέτος να επιτυγχάνει διπλάσιο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, και του χρόνου που θα είναι μία πιο δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη, η Ελλάδα να έχει τριπλάσιο ρυθμό αύξησης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!

Δηλαδή, κάθε χρόνο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο πηγαίνουμε όλο και καλύτερα. Κι αυτό οφείλεται σε μία συνεκτική δημοσιονομική πολιτική με στοχευμένες μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό οφείλεται στις εξαγωγές, αυτό οφείλεται στις επενδύσεις”.

Η στήριξη στο μέτρο του εφικτού, στο “διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών” εδράζεται στον “ιστορικό ρυθμό επενδύσεων και εξαγωγών” που έχει η χώρα μας, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών.

“Όχι μόνο με μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών” όπως είπε, “αλλά και με διπλή – τριπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, με μείωση της ανεργίας και με μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις, για να ανακουφίσουμε όσο είναι εφικτό νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, όπως είναι οι επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα, για το φυσικό αέριο, οι επιδοτήσεις και τα επιδόματα για το πετρέλαιο θέρμανσης”.

Σύμφωνα με το goodnet, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε και “μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις” που θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα, δεσμευόμενος πώς “θα συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες, και την επόμενη τετραετία να είμαστε κοντά στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να πετύχουμε υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση, να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες θέσεις απασχόλησης και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα