Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στα Χανιά μαθητές και εκπαιδευτικοί για πρόγραμμα Erasmus+

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή, επισκέφτηκαν χθες (11/05) 20 μαθητές και 14 εκπαιδευτικοί από την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus+.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «σκοπός αυτού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος είναι τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη μέσω της ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ στο οποίο συμμετέχει το 6ο Γυμνάσιο Χανίων σε συνεργασία με τις χώρες αυτές, έχει θέμα τα «Παραδοσιακά Παιχνίδια του 21ου αιώνα από όλο τον κόσμο» (“21st Century Skills Through Traditional Outdoor Games”) και έχει ως στόχο την αναβίωση και την εξοικείωση με κλασσικά-παραδοσιακά παιχνίδια τα οποία συνηθίζουν να παίζουν παιδιά στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Την αποστολή συνόδευαν ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Χανίων κ. Παναγιώτης Κορακοβούνης, ο Υποδιευθυντής κ. Τίτος Σμυρνάκης και οι εκπαιδευτικοί κα Ειρήνη Καρναβά και κα Αργυρώ Σπανουδάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε τους μαθητές και τους καθηγητές και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στα Χανιά, και η συνάντηση έληξε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων»

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα