Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Μηνύματα υπέρ της αιμοδοσίας από την Αν. Υπουργό Υγείας στα Χανιά

Μήνυμα υπέρ της αιμοδοσίας έστειλε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα από τα Χανιά όπου βρίσκεται. “Το αίμα είναι καλά ελεγμένο. Δεν στοιχίζει πολύ στον καθένα μας και είναι ένα δώρο ζωής”, σημείωσε μεταξύ άλλων, απαντώντας στις ανυπόστατες φήμες που διακινούνται από αντιεμβολιαστικούς κύκλους.
Ερωτηθήσα για τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις αναστολές εργασίας σε υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν, η κα Γκάγκα δήλωσε ότι το υπουργείο είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τη ΔΥΠΕ Κρήτης και με τα νοσοκομεία και όποια προβλήματα προκύπτουν γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν.

«Μιλάμε καθημερινά κι εκεί που υπάρχουν κενά δίνουμε μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς, ανοίγουμε τους καταλόγους των νοσηλευτών και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρχει το προσωπικό που χρειάζεται στα νοσοκομεία. Πραγματικά ελπίζω ότι οι συνάδελφοί μας θα εμβολιαστούν κι αν είναι ασφαλείς οι ίδιοι θα είναι ασφαλείς κι οι δικοί τους κι όλοι στην κοινωνία», ανέφερε ενώ σε ερώτηση σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στους υγειονομικούς διευκρίνισε ότι στους γιατρούς είναι υψηλά αλλά χαμηλότερα στους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Υγεία.

«Λέω και πάλι, είναι πολύ σημαντικό να μην είμαστε χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ασφαλείς και να προχωρήσουμε στο μέλλον με ασφάλεια».

Η Αν. Υπουργός Υγείας πρόκειται να συμμετέχει και στις εργασίες του Συνεδρίου της 31ης Αμφικτιονίας Αιμοδοτών.

 

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη μπαίνουν… onLine σε ένα ακόμη θεματικό αφιέρωμα με Χανιώτες ηθοποιούς που συμμετέχουν στις τηλεοπτικές σειρές “Σασμός” και “Κομάντα και Δράκοι”

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα