Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Σπίτι Κρητικών προϊόντων και υφαντών από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ένα παραδοσιακό κτίριο καταστημάτων δημιουργεί στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με στόχο να προβάλει τα προϊόντα της Κρήτης και ν΄ αναδείξει την πλούσια διατροφική και καλλιτεχνική παράδοση του τόπου.
Σε ιδιόκτητο οικόπεδο, επί της οδού 1866 αριθμός 44, ξεκινάει άμεσα η κατασκευή ενός ισογείου χώρου, σχεδιασμένου με υψηλή αρχιτεκτονική, για να είναι απόλυτα λειτουργικό, αλλά και προσαρμοσμένου στον χαρακτήρα της παλιάς αγοράς, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή και να κεντρίσει το ενδιαφέρον επισκεπτών στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Χθες υπεγράφη η σχετική σύμβαση από τον τέως αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και υπεύθυνο του έργου, παρουσία και του προέδρου Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλη Αλιφιεράκη. Στο κτίριο θα φιλοξενηθούν καταστήματα αφιερωμένα στην κρητική διατροφή και την αυθεντική λαϊκή τέχνη, με έμφαση στο ελαιόλαδο, το παξιμάδι, το κρασί και τα αριστουργήματα της κρητικής λαϊκής τέχνης, σ’ ένα σύγχρονο εκθεσιακό περιβάλλον που θα διαθέτει επίσης, αναψυκτήριο, πολυχώρο εκδηλώσεων και κοινόχρηστους βοηθητικούς χώρους.
«Το έργο αυτό ήταν από τα πρώτα που σχεδιάσαμε όταν αναλάβαμε το 2012 και χρειάστηκε να δουλέψουμε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να ξεπεραστούν προβλήματα, κυρίως γραφειοκρατίας και να φτάσουμε σήμερα στην έναρξη κατασκευής του» ανέφερε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σημειώνοντας τη σημασία του έργου για την ανάδειξη του κρητικού πολιτισμικού πλούτου.
Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και η χρονική διάρκεια κατασκευής του είναι οκτώ μήνες.

 

Στο 38ο επεισόδιο, τσαλαβουτάμε στον κόμβο Κλαδισού και στο χωριό των Χανίων με τα 80 σπίτια και τις 50 πισίνες, οδηγούμε με ένα μάτι, βρίσκουμε την ανάπτυξη στο Ηράκλειο και στρατοπεδεύουμε στο Καπιτώλιο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες