Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τον φωτογράφο της Αντίστασης Κ. Μπαλάφα

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο ενός εκ των σημαντικότερων φωτογράφων της Αντίστασης του Κώστα Μπαλάφα παρουσιάζεται από το βράδυ της Παρασκευής στο χώρο της «Σαμπιονάρα» στην παλιά πόλη.
Η έκθεση φωτογραφίας “Κώστας Μπαλάφας: Φωτογραφίζοντας το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941 – 1944)”, εγκαινιάσθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Σε αυτήν παρουσιάζεται το ανεκτίμητο φωτογραφικό έργο του Κώστα Μπαλάφα ως φωτογράφος και ταυτοχρόνως ιστορικός της Αντίστασης στην Ηπειρο (1941 – 1944). Στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας θα υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης με προβολή πρόσθετου οπτικοακουστικού υλικού για τμήματα τάξεων από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑ.Λ. κ.λπ.). Τη διοργάνωση της έκθεσης έχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών”, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Τυπογραφίας, τα “Χανιώτικα νέα” και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 2 Απριλίου.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ
Επίσης, το Σάββατο στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη (Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων, κτήριο 13-03) στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση για τον Κώστα Μπαλάφα, το φωτογραφικό του έργο και την Αντίσταση. Εισηγήσεις θα κάνουν οι: Γεωργία Ιμσιρίδου, Επιμελήτρια Φωτογραφικού Αρχείου Μουσείου Μπενάκη, “Η Αντίσταση του Κώστα Μπαλάφα”, Τάσος Σακελλαρόπουλος, υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη, “Ένας εικοσάχρονος φωτογράφος και η ορεινή κοινωνία της Ηπείρου στα χρόνια της Αντίστασης”, Μαρία Σπηλιωτοπούλου, διευθύντρια Ερευνών στο Κέντρο Ερεύνης της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, “Η Βρετανική Στρατιωτική Αποστολή στην Κρήτη (1941-1945): διαβάζοντας τις αναφορές των Βρετανών αξιωματικών συνδέσμων”.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Δαμασκηνός, εκπαιδευτικός Δ.Ε. – ιστορικός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα