Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Σοβαρός τραυματισμός εργάτη στο αεροδρόμιο Χανίων

Τον σοβαρό τραυματισμό ενός μετανάστη εργάτη κατασκευαστικής εταιρείας που συμμετείχε στις εργασίες που πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο Χανίων, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων.

Αναλυτικά αναφέρει: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά ένας συνάδελφος εργάτης κατασκευαστικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Χανίων πάνω στον αγώνα του μεροκάματου, τραυματίστηκε σοβαρά.
Ο συνάδελφος ήταν μετανάστης, και ήρθε στην χώρα μας για ένα καλύτερο αύριο, παλεύοντας για το μεροκάματο.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα και επιτέλους πρέπει να καταλάβουν οι εργοδότες ότι οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων τους και οφείλουν να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας καθώς και να παρέχουν τα μέσα ατομικής προστασίας σε αυτούς.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν καθημερινά τις κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, χάρη της δημοσιονομικής «προσαρμογής» και της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων. Πολιτικές που επέβαλαν εντατικοποίηση της εργασίας, κουτσούρεψαν μισθούς, διέλυσαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εκτόξευσαν στα ύψη την ανεργία και τη μαύρη εργασία, αποδυνάμωσαν τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, κι έστρωσαν με κάθε τρόπο το έδαφος στα ντόπια και ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα ώστε να παρελαύνουν πάνω στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση των εργαζομένων και του λαού μας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων δεν θα πάψει ν’ αγωνίζεται για την ανατροπή αυτών των βάρβαρων πολιτικών που γύρισαν τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα έναν αιώνα πίσω.
Η πρώτιστη όμως και κυρίαρχη διεκδίκηση στον αγώνα μας αυτό, θα είναι πάντοτε το ιερό και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εργαζομένων να επιστρέφουν σώοι και αβλαβείς πίσω στην οικογένειά τους, μετά τη δουλειά.
Ευχόμαστε για άλλη μία φορά να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες