Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σκυταλοδρομία της ζωής

«Με δικές μας επιλογές πορευόμαστε ιδεολογικά»
(Συντηρητικά ή προοδευτικά)

Δεκέμβρης- Γενάρης, παράδοση και παραλαβή του χρόνου που φεύγει, 2022, και του χρόνου που αρχίζει, 2023. Χριστούγεννα, πρωτοχρονιά, γιορτές και πανηγύρια. Χρόνε που φεύγεις στο καλό να πας, μας δίδαξες διδασκόμενος πολλά. Χρόνε που έρχεσαι, καλά να μας φέρνεις.
Οι ενδείξεις προς θετική και αρνητική κατεύθυνση με πολλά ερωτηματικά φωτογραφίζονται. Ο χρόνος που φεύγει μας χτυπά την πόρτα και μας αποχαιρετά. Ο χρόνος που έρχεται τη βρίσκει ανοιχτή και τον υποδεχόμαστε. Κάποιοι φωτογραφίζονται με την ευτυχία αγκαλιά. Κάποιοι άλλοι, που είναι πολλοί, βλέπουν τη δυστυχία να καιροσκοπεί. Απολογισμούς και προγραμματισμούς καλούμαστε να κάνουμε, προκειμένου σωστά – κατά το δυνατόν- να πορευόμαστε.
Καλάθια περιπαίγματος εμπνεύστηκε η κυβέρνηση να μας χαρίσει, με περιεχόμενο επικίνδυνο, στην παγίδευση στήριξης, επανεκλογής της. Ας είναι καλά οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι που μας τα προβάλλουν. Να ελπίζουμε ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το χθες και το παρόν. Αναζητούμε αλήθειες στα ακούσματα, στα γενόμενα και στα διαβλεπόμενα. Αντί αυτών, βομβαρδιζόμαστε με ψέματα, με υποκρισίες από τους ειδικούς δημοσιογράφους και πολιτικούς υποστηρικτές του συντηρητισμού, ιδεολογικά.
Στον απολογισμό σου κοινωνία του χθες, τι παραδίδεις στην κοινωνία του αύριο; Ελπίδα για κάτι καλύτερο; Ή απογοήτευση για ό,τι χειρότερο; Με ποια κριτήρια παραλαμβάνεις τη σκυτάλη της συνέχειας κόσμε του παρόντος χρόνου; Με τι ελπίδες αποφεύγεις τα χειρότερα και διαβλέπεις σε κάτι καλύτερο;
Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις μας διατυμπανίζουν. Αποκρύπτουν τις ακρίβειες, που τρέχουν στην ανηφόρα και δεν σταματούν. Αυξήσεις ακούμε, μειώσεις βλέπουμε στα εισοδήματα μας. Μειώσεις ακούμε, αυξήσεις βιώνουμε στα έξοδα μας. Θα μας τα εξηγήσουν όλα αυτά μετά τις εκλογές που η κυβέρνηση θα αποφασίσει και θα προσδιορίσει τον χρόνο, την ημερομηνία. Αυτά και άλλα πολλά, δύσκολα και ακατανόητα από την κυβέρνηση, που θέλει και μάλιστα αυτοδύναμα να συνεχίσει επανεκλεγόμενη.
Τα υποψήφια (με τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους) κόμματα ετοιμάζονται. Τι μας λένε; Λόγια να αγαπιόμαστε; Ακούμε πολλά τρικλο- ποδιάρικα, ακατανόητα από την κυβέρνηση, που ιδεολογικά προασπίζει τον συντηρητισμό. Δεν ακούμε από κόμματα που προασπίζουν την προοδευτικότητα, όσα πείθουν τους συνοδοιπόρους συμπολίτες, για να τους κάνουν ικανούς να πείθουν, τους από άγνοια συμπλεόμενους στον ιδεολογικό συντηρητισμό που εκφράζει κύρια το κυβερνών κόμμα, τη Ν.Δ. Οι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρικτές απαιτούν πολλά, τόσα, όσα είναι ικανά να αλλάξουν την κατεύθυνση στην αυριανή κοινωνία.
Έρχεται ο χρόνος κρίσης των ψηφοφόρων. Οι λέξεις πρόοδος- συντήρηση πρέπει να κυριαρχήσει στο λεξιλόγιο μας. Πρόοδος σημαίνει στην πολυ-άριθμη ανθρωποκοινωνία, να αφήνουμε το παρελθόν, να αξιολογούμε το παρόν και να εμπνεόμαστε ένα καλύτερο μέλλον. Συντήρηση σημαίνει, καλά είμαστε, καλά πορευόμαστε, συνεχίζουμε ως έχει. Ποιοι και πόσοι είναι ευχαριστημένοι; Εγώ δεν είμαι αρμόδιος να τους προσδιορίσω. Θέλω να είμαι ικανός να κοιτάξω τον περίγυρο μου και σωστά να τον αξιολογήσω.
Αναγνώστη μου, κάνε και εσύ το ίδιο για να πορευόμαστε μαζί στην σκυταλοδρομία της ΖΩΗΣ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα