Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Σκουλάκης κατά πάντων

Για έλλειψη διεκδικητικότητας και απόπειρα οικειοποίησης έργων που δρομολόγησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατηγόρησε τον δήμαρχο Χανίων Τ. Βάμβουκα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ενώ χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη ως «καθοδηγητή» του δημάρχου. Παράλληλα, ανέφερε ότι κομβικό ρόλο στο να χάσει τις εκλογές έπαιξε η υπόθεση των Αγίων Αποστόλων κάνοντας λόγο για «αφόρητες πιέσεις» που δέχθηκε και πρόταση που του υπέβαλε το 2011 σε πρώτη φάση ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης και αμέσως μετά η ηγεσία της ΕΤΑΔ προκειμένου να συναινέσει για την παραχώρηση 150 στρ. της περιοχής σε πολυεθνική εταιρεία για τουριστική αξιοποίηση.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι υπήρξε «συμμαχία» όλου του τοπικού πολιτικού συστήματος προκειμένου να χάσει τις εκλογές, αναφέροντας ονομαστικά τους Κ. Μητσοτάκη, Γ. Σταθάκη, Ν. Χριστοδουλάκη, αλλά και Α. Λοβέρδο, όπως και τους ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Κίνηση των 58.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Τα παραπάνω επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την ανάληψης των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής Βάμβουκα.
Ειδικότερα ο κ. Σκουλάκης τόνισε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν διεκδικεί και πως ο δήμαρχος «προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην στεναχωρήσει την κυβέρνηση. Αλίμονο στον Δήμο που ο δήμαρχος δεν διεκδικεί. Είναι τελειωμένος», σχολίασε, ενώ έκανε αναφορά στην υπόθεση των Τάφων των Βενιζέλων σημειώνοντας ότι ο κ. Βάμβουκας «αντί να ορθώσει το ανάστημά του και να πει ό,τι υπάρχουν ιερά και όσια που δεν μπορούν να μπουν στο Υπερταμείο αποδέχθηκε την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Γ. Σταθάκης πως φταίνε οι δημοτικές αρχές και η εφημερίδα που ανέδειξε το θέμα».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ
Για το θέμα των Αγ. Αποστόλων αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τη μεταβίβαση της περιοχής στον Δήμο. «Όλα κατακτώνται με αγώνα. Και αυτός ο δήμαρχος δεν διεκδικεί, είναι δέσμιος της προεκλογικής προτροπής του συστήματος εξουσίας που κυβερνά τον τόπο σήμερα. Η δήλωση Σταθάκη να καταψηφιστεί ο μνημονιακός δήμαρχος Σκουλάκης αυτό και μόνο δείχνει ότι είναι ο καθοδηγητής του καθημερινά», υπογράμμισε ο κ. Σκουλάκης.
Συνεχίζοντας ο κ. Σκουλάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχθηκε ότι δέχθηκε πιέσεις και παρέπεμψε σε μια επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Χανίων τον Σεπτέμβριο του 2011: «Δέχθηκα μια επίσκεψη του επίτιμου προέδρου της ΝΔ με μια ομάδα ανθρώπων. Ένα από τα θέματα που μου έβαλε ο πρόεδρος ήταν να δώσω 150 στρ. σε μια πολυεθνική εταιρεία, να γίνει ένα εταιρικό σχήμα και με τη συμμετοχή του Δήμου, και να γίνει μια ξενοδοχειακή μονάδα 5στερη και να απογειωθεί ο νομός. Τότε του είπα ευθαρσώς ότι αυτή είναι μια σεβαστή άποψη αλλά αν το πω σαν δήμαρχος θα πάω δια λιθοβολισμού και δεν έχω τέτοια διάθεση».
Σημείωσε δε ότι 15 μέρες μετά κλήθηκε ως δήμαρχος Χανίων στην ΕΤΑΔ στην Αθήνα όπου η ηγεσία της Εταιρείας (η οποία επεξεργάζονταν τότε το θέμα της παραχώρησης 80 περιοχών ανά την Ελλάδα στους οικείους Δήμους), τού έθεσε εκ νέου την προτροπή για την εξαίρεση 150 στρ. ώστε να αξιοποιηθούν από πολυεθνική εταιρεία. «Εκεί με πίεσαν αφόρητα, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του επίτιμου προέδρου ακριβώς όπως το είχε πει. Εγώ όμως του είπα ό,τι ούτε ένα μέτρο γης θα φύγει επί των ημερών μου από το φιλέτο αυτό», επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης.

ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
«Τότε πίστεψα ότι χάθηκαν οι εκλογές. Πήραμε τους Αγ. Αποστόλους και χάθηκαν οι εκλογές», σχολίασε συνεχίζοντας ο κ. Σκουλάκης και πρόσθεσε ότι τότε συμμάχησε όλο το πολιτικό σύστημα εναντίον της δημοτικής ομάδας: «Κ. Μητσοτάκης, Γ. Σταθάκης, Ν. Χριστοδουλάκης, Α. Λοβέρδος -με τον Όθωνα, τον δημοσιογράφο που έστειλε- οι 58, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλετε κι άλλους; Φαίνονται αυτά, δεν φαίνονται; Δεν κριθήκαμε για το έργο μας και δεν αξιολογήθηκε η δουλειά μας», τόνισε ο κ. Σκουλάκης.

«Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ»
Ο κ. Σκουλάκης παρομοίασε επίσης τον Δήμο ως μια «σκυταλοδρομία» και αναφερόμενος σε μια σειρά έργων (οικεία Θεοδωράκη, πάρκινγκ Περίδου -το οποίο χαρακτήρισε διαχρονικό- κ.ά.) κάλεσε τον δήμαρχο «να είναι προσεκτικός, να μην βαφτίζει έργα για τα οποία φτύσαμε αίμα ως δικά του».
Για το προσφυγικό ο κ. Σκουλάκης κατηγόρησε τον δήμαρχο για αμφιθυμία και τόνισε ότι πρέπει να κατανεμηθεί αναλογικά ο αριθμός των προσφύγων που θα έρθουν σε όλους τους Δήμους του Νομού.
Για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου υπεραμύνθηκε της απόφασης για την ανέγερσή του λέγοντας πως διαφορετικά θα χάνονταν 5 εκατ. ευρώ αλλά και η ανακαίνιση του παλιού κτιρίου θα στοίχιζε 26 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να βάλει ο Δήμος. Τόνισε δε ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για να εξασφαλιστεί η λειτουργία της δομής.
Για το παλιό τελωνείο εξέφρασε επιφυλάξεις αν θα ολοκληρωθεί το έργο, ενώ για το παλιό ΙΚΑ υποστήριξε ότι χάθηκες καθώς η Δημοτική Αρχή που ανέλαβε αγνόησε την απόφαση παραχώρησης που της έδωσε.
Τέλος, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο δήλωσε δικαιωμένος και ανέφερε ότι «χαίρομαι που 2 χρόνια μετά ο Δήμος αναγνώρισε ότι το λειτουργούσαμε πολύ καλά και με καθαρές διαδικασίες», ενώ για το γεγονός ότι παραχωρείται η ευθύνη λειτουργίας του Παντοπωλείου σε Μ.Κ.Ο. πρότεινε να έρθει η σύμβαση παραχώρησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες