Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Σκοτεινό τούνελ

Μάρτιος 2020! Ενας μήνας που έφερε τα πάνω κάτω στον πλανήτη μας, λόγω του κορωνοϊού! Ένας αόρατος εισβολέας που ήρθε από το πουθενά και καθώς φαίνεται στο πουθενά μας πάει! Ήρθε για να ισοπεδώσει ό,τι μπορεί κάποιος να φανταστεί, τα όνειρα, τις επιθυμίες, τα οράματα, τις ζωές μας! Η ανθρωπότητα έχει ξαναζήσει παρόμοιους εφιάλτες και επιδημίες, από τα αρχαία χρόνια, αλλά, ίσως, τότε, να ήταν περιορισμένης γεωγραφικής κλίμακας! Αυτός ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα, χώρες και ανθρώπους, στην εποχή της ραγδαίας εξάπλωσης των μέσων και της τεχνολογίας! Ως καχυποψία, σκέφτομαι ότι αυτή η πανδημία, μπορεί να μεταδίδεται και μέσω κινητών; Δεν ξέρω! Μπορεί να είναι εσκεμμένη διασπορά του ιού, στο πλαίσιο προσπάθειας κατασκευής βιολογικού όπλου; Δεν ξέρω! Μπορεί να είναι μια τυχαία μετάδοση από τις νυχτερίδες της Κίνας; Δεν ξέρω! Πάντως ένα είναι σίγουρο ότι ο πλανήτης μας, ποικιλοτρόπως, έχει μολυνθεί από την υπερπροσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του! Μια αλαζονεία που φαινόταν πώς δε θα μείνει, έτσι, χωρίς επιπτώσεις!
Ο άνθρωπος δημιούργησε πόλεις – τέρατα, εκατομμυρίων ανθρώπων σ’ ένα εγκληματικό κύκλο ζωής και θανάτου. Δεν τον έφτασε αυτό, μπήκε στα έγκατα της γης κατασκευάζοντας μετρό για να μπορεί να μεταφέρεται στις δουλειές του ταχύτατα! Δεν τον έφτασε ο εαυτός του και προσπαθεί να φτιάξει ρομπότ που θα τον εξυπηρετούν, αλλά και κλωνοποίησε σε κατ’ εικόνα το ομοίωμά του!
Τελικά, αφού, κατάστρεψε και το φυσικό περιβάλλον (βλέπε πυρκαγιές Αυστραλίας, δάσος Αμαζονίου, ερημοποίηση κ.λπ ), μόλυνε τους υδροφόρους ορίζοντες, δηλητηρίασε την ατμόσφαιρα της γης κ.λπ., κ.λπ. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια, να βρει τρόπους να εγκαταλείψει τον πλανήτη γη που ό ίδιος διέλυσε και να ανακαλύψει νέο πλανήτη, στο απέραντο σύμπαν, όπου θα… μετακομίσει!
Το χειρότερο απ’ όλα, μίσησε, όσο τίποτα άλλο το συνάνθρωπό του, τον πολέμησε και σώριασε εκατόμβες νεκρών! Σκεφτείτε, πόσα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει στα πεδία των μαχών!
Είμαστε σ’ ένα τεράστιο, σκοτεινό τούνελ με έναν αόρατο εχθρό να παραμονεύει! Ενας εχθρός, αμείλικτος, απειλητικός, εκδικητικός που αφαιρεί τις ζωές των ανθρώπων, όσο βρισκόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι! Γιατί, αν βγούμε στο ξέφωτο, ξεκινώντας μια άλλη ζωή, πιο ανθρώπινη, αυτός ο εχθρός θα εξολοθρευτεί γα πάντα!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα