Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

“Σκελετοί” από το παρελθόν

Για ένα “άσχημο παρελθόν κατασπατάλησης και καθυστέρησης” που κλείνει με τα εγκαίνια του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής έκανε λόγο την Τρίτη στο πλαίσιο της τελετής ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Μηνάς Βουλγαρίδης.
Ο λόγος για τη σκανδαλώδη υπόθεση της γ’ κάμερας που αφορά την περίοδο 2000-2001. Τότε που χωρίς να έχει ιδρυθεί καν Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων, έγινε η παραγγελία ενός μηχανήματος κόστους 250.000 ευρώ, το οποίο ούτε ποτέ παραλήφθηκε στο σύνολό του αλλά και ούτε χρησιμοποιήθηκε ποτέ!
Και δεν είναι ο μόνος “σκελετός” στον Νομό που έμεινε… ανέπαφος τόσα χρόνια: Να θυμηθούμε το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά με κόστος 3,6 εκατ. ευρώ που δεν αποπερατώθηκε ποτέ, το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι που στοίχισε 5 εκατ. ευρώ αλλά δεν λειτούργησε ούτε μια ημέρα ή μήπως το φράγμα Βαλσαμιώτη που το κόστος κατασκευής του ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ αλλά αμέσως παρουσίασε προβλήματα που το κατέστησαν ουσιαστικά άχρηστο;
Εκατομμύρια των εκατομμυρίων χαμένα λεφτά, πεταμένο δημόσιο χρήμα. Σκανδαλώδεις υποθέσεις που όλες τους -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- χαρακτηρίστηκαν κι από μια επίσης σκανδαλώδη καθυστέρηση στο να κινηθούν οι διαδικασίες και η Δικαιοσύνη να αρχίσει την έρευνά της. Είναι δεδομένο ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια έλειπε η πολιτική βούληση.
Υπό αυτή την έννοια το “άσχημο παρελθόν κατασπατάλησης και καθυστέρησης” παραμένει ακόμα ανοιχτό. Ο κύκλος θα κλείσει στη συνείδηση της κοινωνίας μόνο όταν αποδοθούν ευθύνες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Aξιότιμε κύριε,είναι πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας αν και η κοινωνία μας που κολυμπάει στην υποκρισία σε ότι αφορά την κατασπατάληση της ευκαιρίας να αλλάξει η πατρίδα μας επίπεδο και να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία με σύγχρονους,λειτουργικούς θεσμούς και δομές.Κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τι έγινε με τα πακέτα Ντελόρ,Σαντέρ,Μ.Ο.Π. κλπ προνομιακές χρηματοδοτήσεις από το ευρωπαϊκά ταμεία και ότι μπερδέψαμε το κομισσιόν με το κονομισσιόν.Τα πρώην κοράκια παριστάνουν σήμερα τα λευκά περιστέρια αφού βαφτίστηκαν στην κολυμβήθρα του σιλωάμ των ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ και δεν είδαν,δεν άκουσαν,δεν ξέρουν τίποτα από το πανηγύρι που συμμετείχαν.Για να ξημερώσει στην χώρα μας μια άλλη εποχή χρειάζεται θεσμούς που θα κάνουν σοβαρά και υπεύθυνα το καθήκον τους και θα αντέχουν στις πιέσεις των διάφορων πολιτικών ,οι οποίοι θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν για ψηφοθηρικούς σκοπούς.Παραφράζοντας μια φράση παλαιάς ευρωπαίας πολιτικού θα έλεγα δεν υπάρχει δημόσιο χρήμα υπάρχουν χρήματα φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών…..Με εκτίμηση.

  2. Οι σκελετοί από το παρελθόν, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο μέλλον, αν δεν θέλουμε να κοροϊδευόμαστε με σποραδικά παραδείγματα περί του αντιθέτου, που απλώς επιβεβαιώνουν τον ζόφο …

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα