Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Σκάφος με 21 επιβάτες έβαλε νερά – Δεύτερο σκάφος έμεινε ακυβέρνητο

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν οι επιβάτες του  σκάφους “ΜΑΒΑ Ι” το οποίο επέστρεφε από την νήσο Χρυσή, καθώς όπως ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή, το σκάφος το οποίο μετέφερε 21 επιβάτες άρχισε να “βάζει” νερά ενώ βρισκόταν 1 ναυτικό μίλι από τον προβλήτα της Ιεράπετρας. Ευτυχώς, άμεσα πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων από τις ηλεκτρικές αντλίες του πλοίου, ενώ ο κατάπλους  πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια λίγη ώρα αργότερα.

Ο απόπλους του πλοίου έχει απαγορευτεί μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Εν τω μεταξύ, “συναγερμός” σήμανε και στην Λιμενική Αρχή Ηρακλείου καθώς το απόγευμα της Δευτέρας  η υπηρεσία δέχθηκε κλήση από καπετάνιο  σκάφους για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης.  Άμεσα στο σημείο βρέθηκε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” προκειμένου να συνδράμουν στην ομαλή μεταφορά των 4 επιβαινόντων στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος «Ενημερώθηκε,  η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Κυβερνήτη του Θ/Γ “ΑΝΕΜΟΣ” Ν.Π. 8745 για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή είκοσι (20) ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά του λιμένα Ηρακλείου.
Άμεσα απέπλευσε για την περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ ”ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” ν.Ηρακλείου 11 τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω Θ/Γ με τους τέσσερις (04) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια και μετά από προσωρινή αποκατάσταση της βλάβης του από το πλήρωμά του, το “ΑΝΕΜΟΣ” κατέπλευσε αυτοδυνάμως και ασφαλώς στον οικείο λιμένα, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας.»

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα