Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Συζητήσεις με πολίτες και φορείς για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Χανίων

«Επιχειρησιακό πρόγραμμα» πάνω στο οποίο θα δρομολογηθεί ένα «βιώσιμο και παραγωγικό πρότυπο» είναι ο στόχος του «Στρατηγικού Σχεδιασμού – Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Χανίων, 2014 – 2019» που βρίσκεται στη φάση εκπόνησης.

Ηδη, η συζήτηση με πολίτες και φορείς έχει ξεκινήσει και σχετική εσπερίδα έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο ΚΑΜ.

Στη διάρκεια της συζήτησης των βασικών αξόνων του Στρατηγικού Σχεδιασμού με τους φορείς, ο κ. Μιχάλης Αρτεμάκης, οικονομολόγος και επιστημονικός σύμβουλος του δημάρχου σημείωσε πως με το νέο σχέδιο επιχειρείται το «πως θα αλλάξουμε το παραγωγικό πρότυπο και σε τοπικό επίπεδο ώστε να το κάνουμε βιώσιμο και ανταγωνιστικό με στόχο να αυξήσουμε τον παραγόμενο πλούτο στην τοπική κοινωνία. Ο τουρισμός μπορεί να είναι στρατηγικός τομέας αλλά δεν μπορεί να είναι «μονοκαλλιέργεια» και να υπάρχει μονόπλευρη κατεύθυνση στην ανάπτυξη. Θα πρέπει να συνδεθεί και με άλλους τομείς της οικονομίας και το λεγόμενο τουριστικό προϊόν να μένει στην τοπική κοινωνία».

Ο κ. Αρτεμάκης στάθηκε και στο δημοκρατικό τρόπο εκπόνησης του σχεδιασμού αυτού μέσα από διάλογο και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στον πολιτιστικό στόχο «προς τους φορείς και την κοινωνία να συζητήσουν με τη νέα δημοτική αρχή, το Δήμο Χανίων για τους βασικούς άξονες της πολιτικής μας την επόμενη πενταετία».
Στη συζήτηση πήραν μέρος κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες