Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Υπερψηφίστηκε -κατά πλειοψηφία- η πρόταση για δημιουργία αποτεφρωτηρίου στο Ηράκλειο

Το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου συζητήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, που μετέφερε στο σώμα την αντίθεση της τοπικής Εκκλησίας.

Ο κ. Ειρηναίος τόνισε ότι η Εκκλησία αντιτίθεται στη καύση των νεκρών και επεσήμανε ότι «οφείλουμε να σεβαστούμε τις παραδόσεις μας και όλα όσα μας κληροδότησαν οι πατέρες της Εκκλησίας».

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής που έφερε το θέμα προς συζήτηση, τονίστηκε ότι στηρίζει το δικαίωμα του κάθε πολίτη να επιλέξει ανάμεσα στην ταφή και την καύση του σώματός του, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση, το προβλέπει και ο νόμος.

Η εισήγηση της δημοτικής αρχής υπερψηφίσθηκε επί της αρχής από την πλειοψηφούσα παράταξη καθώς και από τις παρατάξεις «Ενεργοί Πολίτες» και «Λαϊκή Συσπείρωση» ενώ λευκό ψήφισε η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και κατά, η «Άμεση Δημοκρατία». Έτσι αναμένεται μια διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία για την κατάρτιση της σχετικής προμελέτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα