Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Σύσκεψη για την πολιτική προστασία και τις δασικές πυρκαγιές στο Ρέθυμνο

Πιστοί στην αποτελεσματικότητα της πρόληψης, οι φορείς του Ρεθύμνου και του Συντονιστικού Οργάνου για την Πολιτική Προστασία συνεδρίασαν σήμερα με αντικείμενο τον συντονισμό και οργάνωση των υπηρεσιών και φορέων που εμπλέκονται στο έργο της αντιμετώπισης κινδύνων από δασικές πυρκαγιές.

Όπως τονίστηκε, οι εμπλεκόμενοι φορείς, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, διατηρούν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση κινδύνων που μπορεί να προκύψουν από εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, άλλα και λοιπών θεομηνιών. Συζητήθηκε, παράλληλα, η ανάλυση των σχεδίων των εμπλεκόμενων φορέων αναφορικά με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, καθώς και του εντοπισμού και αντιμετώπισης των ιδιαιτεροτήτων και προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την εκδήλωση αυτών.

Επίσης, καθορίστηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των φορέων, ώστε να είναι αποτελεσματική η πρόληψη της εκδήλωσης μίας πυρκαγιάς, άλλα και η καταστολή της, ενώ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επί μέρους συσκέψεων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ώστε με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να έχει επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός ετοιμότητας.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι είναι σημαντική η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τις δασικές πυρκαγιές και τους τρόπους πρόληψης, με επισκέψεις στην επαρχία του νομού Ρεθύμνου και συναντήσεις με πολίτες, τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Το συμπέρασμα, για ακόμη μία χρονιά, είναι πως η καλύτερη μέθοδος αποφυγής κινδύνων από τα παραπάνω φαινόμενα είναι η πρόληψη και για αυτόν τον λόγο καλούνται οι πολίτες να τηρήσουν την απαγόρευση χρήσης πυρός στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο, άλλα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών όσον αφορά την αποφυγή και αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα