Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Σιωπηλοί διάλογοι

Μένουμε σπίτι! Δύο λέξεις που θα αφήσουν πίσω μια εποχή δύσκολη στα χρόνια που θα έρθουν! Δύο λέξεις, ένα ρήμα κι ένα ουσιαστικό που μοιάζουν με εφιάλτη, όταν όλος ο κόσμος είναι ….«κεκλεισμένων των θυρών», και πιο λαϊκά κλεισμένος στους… τέσσερις τοίχους! Τα πιο ευφάνταστα σενάρια, όπως λέμε, τα δημιουργεί η ίδια η ζωή και τώρα ένα παραπάνω, αυτός ο ιός, ο λεγόμενος Covid 19, ήρθε κι έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας! Δημιούργησε τραγικές καταστάσεις, σαν να μαίνεται πόλεμος, αφού όλοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους! Πόλεις έρημες, οι δρόμοι άδειοι…! Φόβος, ανασφάλεια, μοναξιά, άγχος είναι μερικά από τα συναισθήματα που κυριαρχούν! Ίσως και τα ΜΜΕ να συμβάλλουν σ’ αυτό, όταν μας βομβαρδίζουν συνεχώς με θανάτους και κρούσματα!
Παρ’ όλα αυτά και πέρα από τον ορυμαγδό των εφιαλτικών ειδήσεων απ’ όλο τον κόσμο, ο άνθρωπος βρίσκει τρόπους να παραμένει στο σπίτι με τα οικεία του πρόσωπα! Βρίσκει την ευκαιρία να ανασυντάξει δυνάμεις, να αναθεωρήσει πράγματα, να ξανασκεφτεί πόσο πολύτιμο είναι το αγαθό της ζωής! Επαναφέρει μνήμες και καλεί τον εαυτό του σ’ ένα μυστικό διάλογο! Αναζητά καλές στιγμές από την παιδική ηλικία και αυτό διαφαίνεται από τη δημοσίευση στα social media φωτογραφιών του παρελθόντος! Επαναπροσδιορίζει θέσεις και απόψεις για τον εαυτό του και τους άλλους! Επιζητεί μια νέα ρεαλιστική σχέση με την ύπαρξή του, σ’ ένα πραγματικά αξιακό κόσμο όπου προέχει η υγεία, η ευεξία, η απλότητα, η ταπεινότητα και η αυτοσυγκράτηση!
Μέσα σ’ αυτή την πανδημία που τρομάζει την ανθρωπότητα, υπάρχουν πολλές ανθρώπινες απώλειες, όπως στην Κίνα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αμερική και σχεδόν στο σύνολο των χωρών της υφηλίου! Ζωές που χάθηκαν και χάνονται από την επιθετικά αυτή νόσο, χωρίς καμιά διάκριση, για να θυμίζουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν είναι αυτονόητο, τίποτα δεν είναι για πάντα!
Η επόμενη μέρα, όταν αυτή θα έρθει, θα είναι διαφορετική, τίποτα δε θα θυμίζει το χθες και τίποτα δεν θα είναι ίδιο!
Οψόμεθα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες