Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Συνέδριο για την Εκκλησιαστική Ρητορική

Αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης είναι το συνέδριο για την  Εκκλησιαστική Ρητορική και Υμνογραφία που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – ίδρυμα Καψωμένου στον Αλικιανό και συνεχίζεται σήμερα στην ΟΑΚ στο Κολυμπάρι.
Το συνέδριο ξεκίνησε με αγιασμό που τέλεσε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.
Το συνέδριο διοργανώνεται από την Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ιδρυμα Καψωμένου, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και το Δήμο Πλατανιά, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης ενώ συμμετέχει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Νομού Χανίων “Γεώργιος ο Κρης”.
Κατά την έναρξη χαιρετισμούς απηύθυναν ο οικοδεσπότης της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – ίδρυμα Καψωμένου, καθηγητής Ερατοσθένης Καψωμένος, ο διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Κωνσταντίνος Ζορμπάς κ.ά.
«Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης σαν ένα μικρό αντίδωρο για την μεγάλη προσφορά της επί τόσες δεκαετίες και στο χριστιανικό πλήρωμα και στην κοινωνία, στις συνομιλίες, τον διάλογο των εκκλησιών, στα μεγάλα ζητήματα της ανθρωπότητας που είναι πάντα παρούσα και πάντα παρεμβαίνει θετικά και της ευχόμαστε μακροημέρευση…», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Καψωμένος.
Εκ μέρους της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης ο διευθυντής της κ. Ζορμπάς επεσήμανε ότι «το Συνέδριο εκφράζει την πίστη των Πατέρων, αλλά και την αναστάσιμη προσδοκία γενεών αμέτρητων από χριστιανούς που πορεύτηκαν ανά τους αιώνες, μέσα από τον ορθό λόγο και τον σεβασμό στην παρακαταθήκη αιώνων, διακινώντας την παράδοση και δημιουργώντας την ιδανική σύνθεση λόγου και πράξης».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες