Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Ενημέρωση, αποτροπή, καταστολή, είναι το τρίπτυχο που θα κινηθεί φέτος η Πυροσβεστική υπηρεσία, εν όψει της νέας αντιπυρικης περιόδου που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο Διοικητής Περιφεριακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων  με θέμα: ”Σχεδιασμός και Δράσεις  Πολιτικής Προστασίας  για την Αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών  έτους 2019.”

O υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Περιφερειακής ενότητας Χανίων κ. Γιάννης Βερυκοκίδης τόνισε ότι λόγω των φυσικών καταστροφών υπάρχουν σημεία στο Ν. Χανίων που είναι απροσπέλαστα καθώς είναι κατεστραμμένο το οδικό δίκτυο. Τα σοβαρότερα πρόβλημα εντοπίζονται σε ολόκληρο τον πρώην δήμος Μουσούρων, ορεινές περιοχές του Δ. Πλατανιά, του δήμου Κίσσαμου και Καντάνου Σελίνου.
Μάλιστα οι φορείς πολιτικής προστασίας εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους καθώς σε περίπτωση πρόκλησης φωτιάς σε αυτά τα σημεία είναι αδύνατη η πρόσβαση Πυροσβεστικών οχημάτων και πεζοπόρων οχημάτων.

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα