Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

«Συνεχείς οι παρεμβάσεις, δεν βοηθούν οι φωνές»

«Παρεμβάσεις γίνονται και θα γίνονται στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες που έχουμε και την ιεράρχηση των αναγκών που έχουμε κάνει», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, απαντώντας στις αιτιάσεις κατοίκων και παραγωγών από το Πατελάρι και τις Βρύσσες οι οποίοι διαδήλωσαν προχθές ζητώντας άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών από την Αντιπεριφέρεια.

Ειδικότερα για τη συγκεκριμένη περιοχή ο κ. Βουλγαράκης έκανε γνωστό ότι η προσπάθεια αποκατάστασης είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι εργασίες ακολουθούν τον σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί για ολόκληρο τον νομό δίνοντας πρώτη προτεραιότητα στην αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε χωριά και οικισμούς.
«Εχουμε πει ότι έχουμε ιεραρχήσει τις ανάγκες στα Χανιά κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει διότι διαφορετικά αν αρχίσουμε να τρέχουμε σαν τρελοί από χωρίου εις χωρίον πίσω από την πρώτη διαμαρτυρία ή αίτημα υποβάλλεται, τότε το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να μην κάνουμε απολύτως τίποτα», σχολίασε ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε ότι τη συγκεκριμένη περιοχή την έχει επισκεφθεί επανειλημμένως και γνωρίζει καλά τις ανάγκες.
«Είπαμε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να επικοινωνήσουν τα χωριά με το κεντρικό οδικό δίκτυο. Δεν έχουμε δυνατότητα να παρέμβουμε σε όλα τα σημεία του νομού ταυτόχρονα. Γι’ αυτό ιεραρχήσαμε τις προτεραιότητες και έτσι προχωράμε», τόνισε ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους κατοίκους και τους παραγωγούς στο Πατελάρι και τις Βρύσσες στους οποίους και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα υπάρξει παρέμβαση.
«Θέλω όμως να τους πω ότι επιχειρώ από χθες (σ.σ. προχθές) να βρω εργολάβο που να εγκατασταθεί νόμιμα στην περιοχή. Κι αυτό δεν γίνεται σε μια στιγμή όπως νομίζει ο κόσμος. Πιθανόν αύριο (σ.σ. σήμερα) να ξεκινήσουν να παρεμβαίνουν ώστε να γίνει η αποκατάσταση», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων και συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι της περιοχής δεν θα πρέπει να παραβλέπουν ότι προβλήματα υπάρχουν σε όλο τον νομό: «Ας πάρουν για παράδειγμα το αμάξι τους να επισκεφθούν το Ορθούνι που είναι κοντά. Να δουν τι έχει κάνει ο Κερίτης από τις πηγές που ξεκινάει. Μην βλέπει ο καθένας τον μικρόκοσμό του και νομίζει ότι υπάρχει κάποιος από μηχανής θεός που θα τα λύσει όλα».
Συνεχίζοντας ο κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για να επανέλθει ο νομός σε φυσιολογικούς ρυθμούς κι έκανε έκκληση προς τους πολίτες δείξουν κατανόηση και εμπιστοσύνη στις Αρχές και το σχέδιό τους ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες. «Με φωνές και καταγγελίες δεν λύνονται τα ζητήματα αυτά. Χρειάζεται να κάνουμε υπομονή. Παρεμβάσεις θα γίνονται συνέχεια με πρώτη προτεραιότητα τη βαριά βιομηχανία μας που είναι ο τουρισμός και η γεωργία», είπε καταλήγοντας ο κ. Βουλγαράκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα