Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής για τον Μίκη Θεοδωράκη

Συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει το Μουσικό Σύνολο Χανίων διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Μαΐου στις 8.30 μ.μ.  στην αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι τέσσερις ολοκληρωμένοι κύκλοι των τραγουδιών:

1. “Ρωμιοσύνη”, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου,
2. “Το τραγούδι του νεκρού αδελφού”, σε ποίηση Μίκη Θεοδωράκη και Κώστα Βίρβου,
3. “Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν”, σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη,
4. “Λιποτάχτες”, σε ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη, καθώς και τα τέσσερα τραγούδια, από τον κύκλο “Η γειτονιά των Αγγέλων”, σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Τα τραγούδια, σε ενορχήστρωση Τάσου Καρακατσάνη, θα ερμηνεύσουν οι Βασίλης Λέκκας, Δέσποινα Δρακάκη και Τάσος Ψαλλιδάκης, ενώ συμμετέχουν επίσης η Μικτή Χορωδία Αττικού Ωδείου Αθηνών (μουσική διδασκαλία: Δέσποινα Δρακάκη) και η  Συμφωνιέτα Αθηνών, υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη. Τα έργα προλογίζει η Παρή Πιπεράκη.
Εισιτήρια διατίθενται, από τη Δευτέρα 16 Απριλίου: α) στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (i. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη / ii. Ομήρου 8, Αθήνα), β) τηλεφωνικά στο 210-7282333, γ) μέσω του site του Μεγάρου www.megaron.gr, δ) στα καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα.
Τιμές εισιτηρίων: 6.50€, 11.00€, 20.00€, 28.00€, 40.00€
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου και των σκοπών του.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες