Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις για έργα αρμοδιότητας Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

Δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που σχετίζονταν με έργα αρμοδιότητας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. που υλοποιούνται στους Δήμους Χερσονήσου και Γόρτυνας, Συγκοινωνιακά και Υδραυλικά, όπως και κάθε θέμα στα πλαίσια υφιστάμενων ή νέων προγραμματικών συμβάσεων.
Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο των συσκέψεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν σύντομα, με όλους τους Δήμους της Κρήτης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί με θέμα τα έργα αρμοδιότητας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ ( ΟΑΚ ), που υλοποιούνται στον Δήμο Χερσονήσου, που έγινε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και Πρόεδρου του ΟΑΚ ΑΕ κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη, πήραν μέρος ο νέος Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, εκ μέρους του ΟΑΚ ο Διευθύνων Συμβουλος του ΟΑΚ κ. Λευτέρης Κοπάσης, ο Δ/ντής Συγκοινωνιακών Έργων κ. Γιώργος Αγαπάκης, καθώς και όλοι οι Δ/ντές και τα στελέχη του Οργανισμού και επίσης εκπρόσωποι από τον Δήμο Χερσονήσου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 1 το μεσημέρι με θέμα τα έργα αρμοδιότητας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ ( ΟΑΚ ), που υλοποιούνται στον Δήμο Γόρτυνας, που έγινε επίσης υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και Πρόεδρου του ΟΑΚ ΑΕ κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη, πήραν μέρος ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης και εκπρόσωποι του Δήμου, εκ μέρους δε του ΟΑΚ όλα τα παραπάνω στελέχη που παραβρέθηκαν και στην προηγούμενη συνάντηση.

Κατά την διάρκεια των συσκέψεων συζητήθηκαν θέματα της αρμοδιότητας του Οργανισμού για έργα τα οποία εξελίσσονται στους δύο αυτούς Δήμους, τα οποία στους συγκεκριμένους συμπωματικά είναι πολλά. Για ότι αφορά το Δήμο Γόρτυνας συζητήθηκαν τα έργα του Νότιου Οδικού Άξονα και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λημμάτων, τα δίκτυα αποχέτευσης που γίνονται σε συνέχεια προγραμματικών συμβάσεων, καθώς και άλλες παλαιότερες συμβάσεις. Για ότι αφορά τον Δήμο Χερσονήσου συζητήθηκαν τα έργα του ΒΟΑΚ στο δρόμο Γούρνες – Χερσόνησος, τα οδικά συγκοινωνιακά έργα ( ανισόπεδοι κόμβοι), επιπρόσθετα δε το φράγμα του Αποσελέμη στο βαθμό που εμπίπτει στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Οι σημερινές συναντήσεις κρίθηκαν από όλους εξαιρετικά παραγωγικές και χρήσιμες αφού είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει πιο συγκεκριμένη η ατζέντα των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των Δήμων και του ΟΑΚ και στη συνέχεια να τεθούν χρονοδιαγράμματα και να αναζητηθούν τα επόμενα βήματα ώστε να αντιμετωπισθούν, για κάθε ένα έργο χωριστά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα