Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Συνάντηση των εκτός βουλής κομμάτων

Βάζοντας στην άκρη τις ιδεολογικές και άλλες πολιτικές διαφορές, τουλάχιστον 15 πολιτικοί σχηματισμοί και κόμματα δίνουν ραντεβού αύριο Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, μετά από πρωτοβουλία του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι «η δημιουργία μίας συμμαχίας που θα απαρτίζεται ισότιμα από όσα κόμματα / κινήματα / άτομα συμμετέχουν σε αυτή».
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Πειρατών, η πρωτοβουλία για τη συνάντηση αυτή ξεκίνησε από το γεγονός ότι, αθροιστικά τα κόμματα που εξαιρέθηκαν από την απονομή εδρών στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, λόγω του εκλογικού ορίου του 3%, συγκεντρώνουν ψήφους που αντιστοιχούν στο 17,13% (980.000 ψήφοι/πολίτες) του εκλογικού σώματος. «Ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και αν προστεθεί σε αυτό το ποσοστό και το ποσοστό της αποχής, τότε γίνεται αντιληπτό ότι μια σημαντική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν εκπροσωπείται στη Βουλή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στόχοι της συνάντησης είναι:
Η δημιουργία μιας συλλογικής πλατφόρμας συνεργασίας και ομάδων εργασίας.
Ο σχηματισμός ενός μεγάλου και ενιαίου εκλογικού συνδυασμού. Βάζοντας στην άκρη τις ιδεολογικές και άλλες πολιτικές διαφορές, ένα κοινά αποδεκτό ψηφοδέλτιο με συμμαχία των «μικρών» κομμάτων θα μπορούσε να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της χώρας μας.
Η κατάργηση του ορίου του 3% σε όλες τις εκλογές
Η εφαρμογή της απλής και άδολης αναλογικής
Με πρωτοβουλία του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, θα οργανωθεί αυτή «η ιστορική συνάντηση των εκτός Βουλής κομμάτων για το δικαίωμα όλων μας να εκπροσωπούμαστε στον Ναό της Δημοκρατίας».
Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ομάδα Πειρατών, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με προέδρους, αρχηγούς και στελέχη κομμάτων με στόχο τη διερεύνηση για τη δημιουργία μιας ανοιχτής συμμαχίας και όλα τα πιθανά ζητήματα που προκύπτουν από μία τέτοια προσπάθεια. Σε αυτή τη συμμαχία, κάθε πολιτικό κόμμα που συμμετέχει, διατηρεί την ξεχωριστή πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει αύριο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50, στις 18:00 με την παρουσία των εκπροσώπων όσων κομμάτων θελήσουν να συμμετάσχουν.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες