Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Συνάντηση Παπαδημούλη-Ταγιάνι για τους δύο στρατιωτικούς

Την πληροφορία ότι την προσεχή Τετάρτη θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι για το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, έδωσε, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ALPHA, ο αντιπρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σχολιάζοντας το έγγραφο που έχει εδώ και ένα μήνα στα χέρια του ο κ. Ταγιάνι και είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, με βάση το οποίο η τουρκική πλευρά ζητά ευθέως την ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για «ανατολίτικο παζάρι» και χαρακτήρισε «απαράδεκτη και προκλητική την αξίωση της Τουρκίας».

Επίσης, σχολίασε ότι πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις από την ΕΕ η οποία, όπως είπε, έχει πάρει από την πρώτη στιγμή θέση υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης και ζήτησε από το ΝΑΤΟ να σταματήσει να το παίζει «πόντιος Πιλάτος».

Ο κ. Παπαδημούλης, όπως ενημέρωσε, την Τετάρτη στη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ταγιάνι θα συζητήσει τα βήματα που πρέπει να κάνει η ΕΕ και σημείωσε ότι «αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι είναι να ζητήσουμε από την ΕΕ αυστηρότερες και εντονότερες πιέσεις πράξεις και από το ΝΑΤΟ να κάνει ότι κάνει και η ΕΕ».

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε, αναφερόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν, ότι «δεν είναι τόσο δυνατός όσο θέλει να εμφανίζεται» καθώς, όπως εκτίμησε «έχει τεράστια προβλήματα η οικονομία του και έχει ανοικτά μέτωπα». Ως εκ τούτου, σημείωσε ο κ. Παπδημούλης στην τηλεοπτική του συνέντευξη, «είναι αναγκασμένος να βάλει νερό στο κρασί του και γι’ αυτό εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε, πολύ περισσότερο, το γεγονός ότι είμαστε μέλος της ΕΕ και παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες