Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Συμφώνησαν ότι…διαφωνούν για τους ΦΟΔΣΑ

 

Χωρίς κοινή απόφαση κατέληξε το Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στο Ηράκλειο.
Οι μετέχοντες δήμαρχοι συμφώνησαν ότι…διαφωνούν αναφορικά με τον αριθμό των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ).
Οι Δήμοι των Χανίων, του Λασιθίου και της Βόρειας Πεδιάδας τοποθετήθηκαν υπέρ τριών ΦΟΣΔΑ στο νησί, με τον κεντρικό ΦΟΣΔΑ που θα είναι ο μεγαλύτερος να περιλαμβάνει τους υπόλοιπους δήμους του Ηρακλείου και του Λασιθίου.
Από τη μεριά του Δήμου Ηρακλείου η τοποθέτηση ήταν να υπάρξουν δύο φορείς, ένας η ΔΕΔΙΣΑ και ένας ο κεντρικός ΦΟΣΔΑ (ΕΣΔΑΚ) κάτι που δεν βρήκε σύμφωνους του Δήμους των Χανίων.
“Πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης που με βάση το νόμο μπορεί να ορίσει πόσοι ΦΟΣΔΑ θα γίνουν αλλά και στην κυβέρνηση που θα πρέπει να συμβάλλει ώστε να βρεθεί κάποια λύση” ανάφερε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τ. Βάμβουκας
Αναλυτικά στα “Χ.Ν.” της Παρασκευής.

φώτο αρχείου


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Στο Ηράκλειο η ανακύκλωση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Μήπως περιμένουν να μας ”φάνε” την ΔΕΔΙΣΑ για να κάνουν μόνο και μόνο την δουλειά τους αδιαφορώντας απλά για τους άλλους και ειδικά τα Χανιά;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα