Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Σημαντικές αλλαγές στη F1

Μειωμένοι προϋπολογισμοί, όρια τεχνικών ενημερώσεων στα αυτοκίνητα, περιορισμοί στις δοκιμές, αλλά και κανόνες σε αγώνες χωρίς θεατές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποίησε το παγκόσμιο συμβούλιο της FIA, το οποίο συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης, επικυρώνοντας τις προτεινόμενες αλλαγές στους αθλητικούς, τεχνικούς και οικονομικούς κανονισμούς της Φόρμουλα 1. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, «αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προόδου για την βιωσιμότητά του σε έναν κόσμο συγκλονισμένο από την πανδημία».
Για το 2021, μία από τις κύριες αλλαγές θα είναι η εισαγωγή ενός νέου ανώτατου ορίου στον εποχικό προϋπολογισμό, ένα θέμα στο οποίο οι ομάδες είχαν ήδη συμφωνήσει, από 175 έως 145 εκατομμύρια δολάρια. Στα επόμενα δύο χρόνια, θα μειωθεί στα 140 και μετά στα 135, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ένα πρόγραμμα 21 αγώνων. Την επόμενη σεζόν, η οποία περιλαμβάνει μονοθέσια ίδια με αυτά του 2020, οι ενημερώσεις θα είναι περιορισμένες, επίσης όσον αφορά στις μονάδες ισχύος και θα εισαχθεί επίσης ένα όριο για την αντικατάσταση των συστημάτων εξάτμισης.
Οι περιορισμοί που σχετίζονται με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναφέρουν ότι για τους αγώνες χωρίς θεατές, κάθε ομάδα θα μπορεί να λειτουργεί με το πολύ 80 άτομα, 60 εκ των οποίων θα ασχολούνται μόνο για παροχή βοήθειας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα