Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Σημαίες

Μια φίλη περνά καθημερινά έξω από το νομαρχιακό μέγαρο Χανίων, νυν Αντιπεριφέρεια. Βλέπει, λοιπόν, αναρτημένες δύο σημαίες. Την ελληνική φυσικά αλλά και μία ακόμα η οποία ουσιαστικά δεν αναγνωρίζεται. Καθώς κρέμεται ως κουρέλι (φωτ.) δίπλα στην ελληνική (η οποία επίσης δεν είναι και σε πολύ καλή κατάσταση).
• Το μοναδικό στοιχείο που αναγνωρίζεται στην δεύτερη σημαία είναι το μπλε φόντο και ένα αστέρι που παραπέμπει στο ότι πρόκειται για σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επίσης υπάρχει ένας ακόμα ιστός χωρίς σημαία. Πιθανολογούμε ότι εκεί θα έπρεπε να αναρτάται η σημαία της Αντιπεριφέρειας Χανίων. Γράψε κάτι μου λέει. Εκανα κι εγώ μια «αυτοψία» και συμφώνησα.
• Η Ευρωπαϊκή σημαία είναι αναρτημένη και σε άλλα δημόσια κτήρια της πόλης. Οπως στο Δημαρχείο Χανίων. Αλλά και σε μουσεία μας όπως το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης. Αλλά είναι σε καλή κατάσταση. Και αναγνωρίσιμες. Αντίθετα με αυτήν του νομαρχιακού μεγάρου.
• Θέμα αισθητικής θα πείτε. Ψύλλοι στ’ άχερα. Δεν θα συμφωνήσω. Και δεν συμφωνούν και πολλοί συμπολίτες μας. Γιατί και η αισθητική είναι αναγκαία πάνω στο νομαρχιακό μέγαρο Χανίων, αλλά, το κυριότερο, είναι ότι τίθεται και θέμα τιμής όταν αναρτάς μία σημαία δίπλα στη δική σου. Διότι υποτίθεται ότι δηλώνεις τιμή στο έμβλημα όλων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεταξύ των οποίων κι εσύ. αρα οφείλεις να την τιμάς το ίδιο. Να μην αδιαφορείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πανί της. Αλλιώς να μην την αναρτάς.
• Θα επιληφθούν της αντικατάστασης οι αρμόδιοι της αντιπεριφέρειας;
• Υ.Γ. Με την ευκαιρία: Κάτι πανό (φαίνονται στη φωτ.) που διαφήμιζαν εκδηλώσεις, τα οποία επίσης βρίσκονται ξεσχισμένα στην πρόσοψη του νομαρχιακού μεγάρου, δεν θα πρέπει να απομακρυνθούν; Βιτρίνα της πόλης είναι η πρόσοψή του στην πλατεία Ελευθερίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα