Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Σεμινάριο ψυχικής υγείας από το Κέντρο Πρόληψης

Σεμινάριο πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας θα υλοποιήσει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Μιχελιδάκη 17, 1ος όροφος).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σπουδαστές υγείας, επαγγελματίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
•17 Φεβρουαρίου 2016 ώρα 18:00: Η σημασία των αξιών στην ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ενδυνάμωση του ατόμου.
Εισηγήτρια: Ντούλια Αθηνά, Σχολική Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Ν. Χανίων.
•24 Φεβρουαρίου 2016 ώρα 18:00: Η γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών στην προσχολική ηλικία και η σπουδαιότητά της για την ομαλή μετάβαση στον γραπτό λόγο-σχολείο.
Εισηγήτρια: Μελισσάρη Ιωάννα- Αικατερίνη, Λογοθεραπεύτρια, MSc Speech Difficulties.
•2 Μαρτίου 2016 ώρα 18:00: Οι μύθοι και οι πραγματικότητες που συνοδεύουν το φαινόμενο της εξάρτησης και ο ρόλος της αυτοβοήθειας/αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπισή της.
Εισηγήτρια: Δημητριάδου Κική, Ψυχολόγος, Msc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων.
•9 Μαρτίου 2016 ώρα 18:00: Προσεγγίζοντας αναπτυξιακά τον έφηβο και την ριψοκίνδυνη συμπεριφορά του – Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις.
Εισηγήτρια: Καπαδουκάκη Αντωνία, Κοινωνιολόγος – Ψυχολόγος, Επιμελήτρια Ανηλίκων Χανίων.
•16 Μαρτίου 2016 ώρα 18:00: Προσεγγίζοντας τον έφηβο – Βιωματικό Εργαστήρι για γονείς και παιδαγωγούς. Εισηγήτρια: Κουκάκη Θάλεια, Κοινωνική Λειτουργός, σύμβουλος πρόληψης ΙC& RC στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτεί καμία οικονομική επιβάρυνση. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Λήξη συμμετοχών: 16 Φεβρουαρίου 2016.
Συντονίστρια σεμιναρίου- πληροφορίες: κα Κουκάκη Θάλεια, στέλεχος Κέντρου Πρόληψης. Τηλ. 2821028166- 2821051214. E-mail: kepronch@otenet.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα