Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Σεμινάρια για τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά και αλκοόλ

» Απευθύνονται σε συγγενείς και συντρόφους εξαρτημένων ατόμων Νέο κύκλο σεμιναρίων για συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ διοργανώνει από τη Δευτέρα 11 Μαΐου το πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων.

Τα σεμινάρια έχουν ως στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ η συμμετοχή σ’ αυτά όπως και σε όλες τις δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν. Ειδικότερα τα σεμινάρια θα επιχειρήσουν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως τη φύση του φαινομένου της εξάρτησης και τους μύθους που το συνοδεύουν, το αν μπορεί ένας εξαρτημένος να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα, αν υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να βρει κάποιος βοήθεια, ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της οικογένειας και των κοντινών ανθρώπων του εξαρτημένου σ’ αυτή την προσπάθεια, αλλά και τι εμπειρίες μπορούν να μεταδώσουν οι άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα με επιτυχία. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν 4 δίωρα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 6μ.μ. – 8μ.μ. έως και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας (Γιαμπουδάκη 39 και Ρενιέρη γωνία, πίσω από τα Δικαστήρια) και η συμμετοχή σε αυτά, όπως και σε όλες τις δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια στα τηλέφωνα του προγράμματος (2821023432) καθημερινά από τις 9π.μ. – 8μ.μ. ως την Πέμπτη 7 Μαΐου.

Πρόσωπα επικοινωνίας: Λαϊνάς Σωτήρης, ψυχολόγος, συντονιστής Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας και Δημητριάδου Κυριακή, ψυχολόγος, στέλεχος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας. Να υπενθυμίσουμε ότι το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων είναι πρόγραμμα του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2012 με τη συνεργασία και του ΟΚΑΝΑ και του Δήμου Χανίων και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Δήμου Χανίων.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ και των συγγενών τους. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προγράμματος είναι δωρεάν. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούνται οι εξής δράσεις που αφορούν συγγενείς και συντρόφους εξαρτημένων:

• Ατομικές συναντήσεις υποστήριξης συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης.

• Ομάδες υποστήριξης συγγενών και συντρόφων ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης.

• Σεμινάρια ευαισθητοποίησης και έγκυρης πληροφόρησης συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι για κάποια από τις παραπάνω δράσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων στο τηλέφωνο: 2821023432 καθημερινά από τις 9π.μ. – 8μ.μ. και να κλείσουν άμεσα κάποιο ραντεβού προκειμένου να ενημερωθούν πληρέστερα για τις δυνατότητες υποστήριξης που παρέχει το πρόγραμμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα