Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Self tests: Δύο κρούσματα σε μαθητές σε περιοχές των Χανίων

Πριν συμπληρωθεί μία εβδομάδα από το άνοιγμα των Λυκείων, δύο νέα κρούσματα σε μαθητές στα Χανιά καταγράφηκαν χθες μετά από τα self test και τα rapid test που ακολούθησαν.
Οπως επιβεβαίωσε, μιλώντας χθες βράδυ στα “Χανιώτικα νέα”, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλης Τζανάκης, τα κρούσματα καταγράφηκαν χθες σε Βάμο και Νέα Κυδωνία.
Τα σχολικά τμήματα στα οποία είναι οι δύο μαθητές έκλεισαν για 15 ημέρες, όπως προβλέπεται από το Πρωτόκολλο ενώ στα σχολεία έγινε απολύμανση. Επίσης, σε καραντίνα μπήκαν και καθηγητές που διδάσκουν στα συγκεκριμένα τμήματα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ RAPID TEST ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Στο μεταξύ, ο Δήμος Πλατανιά ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν, δωρεάν για το κοινό, τεστ ανίχνευσης του ιού σήμερα Παρασκευή στις παρακάτω περιοχές του Δήμου:
•9 π.μ. έως 11 π.μ.: στον οικισμό Μοθιανών (στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου) της Κοινότητας Γλώσσας της Δημοτικής Ενότητας Κολυμπαρίου.
•11.30 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ., στην Κοινότητα Χρυσαυγής (στην αίθουσα του πρώην Κοιν/κου Γραφείου) της Δημοτικής Ενότητας Βουκολιών. Οι προσερχόμενοι, θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους, στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ
Επίσης, σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid-19, στην Δημοτική Ενότητα Ανατολικού Σελίνου του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και συγκεκριμένα σε Επανωχώρι (10 π.μ.), Καμπανό (10.30 π.μ.), Ροδοβάνι (11 π.μ.) και Σούγια (11.30 π.μ.), με πρωτοβουλία του Δήμου Καντάνου-Σελίνου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Οι πολίτες που θα συμμετέχουν στην διαδικασία θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ, ενώ για την μετακίνησή τους θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου, ολοκληρώθηκε χθες στο Δημαρχείο στην Παλαιόχωρα, η διενέργεια 38 δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 σε αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου και ήταν όλα αρνητικά.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Στο μεταξύ, δωρεάν rapid test για την ανίχνευση του COVID-19 σε πεζούς θα διεξάγει ο ΕΟΔΥ κάθε Δευτέρα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και κάθε Πέμπτη στην Πλατεία 1866, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Κρήτης / Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Χανίων.
Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, οι έλεγχοι θα διεξάγονται από τις 10:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ.
Οι προσερχόμενοι πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποστέλλεται το αποτέλεσμα του rapid test, ενώ για τη μετακίνησή τους θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033.
Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες εντός της ημέρας.
Η παρουσία όλων των πολιτών κρίνεται απαραίτητη, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας και ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα