Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε τρεις άξονες το Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Σε τρεις άξονες είναι χωρισμένες οι φετινές πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Πλατανιά.
H μία εξ αυτών πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά και αφορά το φεστιβάλ “Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός”, η δεύτερη την αναβίωση του θερινού σινεμά σε 15 πλατείες χωριών που θα επαναληφθεί μετά την περσινή πολύ μεγάλη επιτυχία ενώ ο τρίτος άξονας περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, μουσικών και θεατρικών, κάποιες από τις οποίες ήδη έχουν πραγματοποιηθεί.
Το πρόγραμμα για τις πολιτιστικές δράσεις του καλοκαιριού παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στο δημαρχείο Πλατανιά.
Εν αρχή, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, τόνισε ότι «η συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμπορικό Επιμελητήριο αλλά και όλους τους φορείς είναι πολύ καλή και μας δίνει τη δυνατότητα μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου μας να παρέχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το φετινό καλοκαίρι», για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Νίκος Δασκαλάκης, που από την πλευρά του τόνισε ότι, «πραγματοποιούμε ένα ταξίδι στον πολιτισμό με σκοπό την ψυχαγωγία των δημοτών μας, αλλά και του πλήθους των ξένων επισκεπτών μας που έχουμε αυτή την περίοδο στα μέρη μας», κάνοντας αναφορά στους τρεις άξονες που στηρίζεται το πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου Πλατανιά.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Πλατανιά, Αντώνης Καπνισάκης, τόνισε ότι μέσω του φεστιβάλ θα δοθεί και πάλι η δυνατότητα να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα. «Η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Πλατανιά στήριξε από την πρώτη στιγμή μέσω αυτών των φεστιβάλ τα προϊόντα του τόπου μας. Σκοπός, μεταξύ άλλων, είναι η ανάδειξή τους, όπως το λάδι, το κρασί, η ντομάτα, ο ντάκος, το τυρί και όλα τα υπόλοιπα», σημείωσε ο κ. Καπνισάκης
Τέλος δηλώσεις παραχώρησε και ο διευθυντής του φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων, Μαθιός Φραντζεσκάκης, σημειώνοντας ότι, «συνεργαζόμαστε για δεύτερη φορά με το δήμο Πλατανιά και ειδικότερα φέτος για τη δράση “σινεμά στις πλατείες”, που αφορά 15 προβολές σε 15 χωριά. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη δραστηριότητα πέρσι, θα συναντήσουμε και φέτος τους φίλους του κινηματογράφου στις πλατείες του δήμου Πλατανιά. Παράλληλα “τρέχουμε” μία έκθεση η οποία αφορά τον Ζορμπά στο Εμπορικό Κέντρο του Πλατανιά για όλο το καλοκαίρι για όσους αγάπησαν και αγαπούν την μυθική ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη».
•Για όλες τις εκδηλώσεις αυτές κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί από τα προγράμματα του Δήμου,  από τον έντυπο οδηγό της ΈΠΟΦΕΚ και της Παγκρήτιας Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων  και από  το site του Δήμου www.platanias.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες