Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε πλήρη λειτουργία από την Παρασκευή 15 Απριλίου ο εθνικός δρυμός Σαμαριάς

Την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων (Σαμαριάς) σε όλο το μήκος του κεντρικού μονοπατιού την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δασών Χανίων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αν οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν, σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών, η Δ/νση Δασών Χανίων μπορεί να αποφασίσει για την ρύθμιση της διέλευσης ή και να απαγορεύσει την είσοδο των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό.
Με την ευκαιρία της έναρξης η Διεύθυνση Δασών προχώρησε σε «επισημάνσεις που θα κάνουν την διέλευση των επισκεπτών πιο όμορφη και ασφαλή» και συγκεκριμένα σημειώνει για τους επισκέπτες:
«Η περιοχή που θα επισκεφθείτε είναι μοναδική. Η ομορφιά της όμως κρύβει και κινδύνους. Η ασφάλειά μας και η ασφάλεια της περιοχής απαιτούν πολλή προσοχή. Για το λόγους αυτούς:
•Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των φυλάκων και των πινακίδων ειδικά αυτές που αναφέρονται σε πτώσεις λίθων.
•Για κανένα λόγο μην απομακρύνεστε από το κεντρικό μονοπάτι.
•Κατά μήκος της διαδρομής εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων δεν υπάρχει τηλεφωνική κάλυψη ούτε από τον αριθμό 112. Υπάρχουν ασυρματικές συσκευές με GPS που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό κατά μήκος της διαδρομής για επικοινωνία με τα φυλάκια εξόδου.
•Πολύ μεγάλη προσοχή δίνετε σε θέματα πυρκαγιάς. Παρατηρήστε τον ημερήσιο δείκτη κινδύνου. Ενημερώστε άμεσα για οποιοδήποτε ένδειξη (π.χ. καπνός). Όσοι καπνίζουν πρέπει να περιορίζονται στους χώρους ανάπαυσης.
•Μην ξεκινάτε χωρίς την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση. Εκτός τα αναγκαία για την προστασία από τον ήλιο, φροντίστε να έχετε μαζί σας τα φάρμακά σας, αν έχετε ανάγκη. Αναφέρετε στους φύλακες όποιο πρόβλημα υγείας μπορεί να σας απασχολήσει.
•Διασχίστε το φαράγγι αργά, με πολλές στάσεις. Αφιερώστε χρόνο να παρατηρήσετε γύρω και να θαυμάστε το μοναδικό περιβάλλον του Δρυμού».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες