Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Θετικό το Δ.Σ Χανίων για μετονομασία της Ακρωτηρίου σε οδό Μητσοτάκη

Την αναπομπη της ονοματοδοσίας της οδού “Ακρωτηρίου” σε οδό Κ. Μητσοτάκη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό συμβούλιο Χανίων στη σημερινή του συνεδρίαση. Κατα της ονοματοδοσίας ψηφισαν η παράταξη της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” και ο κ. Λεβεντακης.
Ο δήμαρχος Χανίων κ. Βαμβουκας τόνισε ότι το θέμα επανέρχεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Κ. Μητσοτάκη. Ανάφερε επίσης το όνομα της Ακρωτηρίου είχε δοθεί ως τοπωνύμιο.
Ο πρώην δήμαρχος Ακρωτηρίου κ. Γιαννακακης ανάφερε πως συμφωνεί ένας κεντρικός δρόμος των Χανίων να πάρει το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά όχι ο συγκεκριμένος που είναι αφιερωμένος στους ήρωες του Ακρωτηρίου το 1897 και στον Καγιαλε.
Ο επίσης πρώην δήμαρχος Ακρωτηρίου κ. Κυνηγός ανάφερε πως το όνομα “Ακρωτηρίου” είναι τοπωνύμιο και δεν αφορά τους ήρωες και δικαίως θα πρέπει το όνομα του Κ. Μητσοτάκη πρέπει να δοθεί στο συγκεκριμένο δρόμο.

mitsotakis

Σημειώνεται ότι η αρχική απόφαση της δημοτικής ενότητας Χανίων για μετονομασία της Ακρωτηρίου σε Κ. Μητσοτάκη είχε απορριφθεί από την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης μετά από ένσταση πολιτιστικών συλλόγων του Ακρωτηρίου.

 

 

 

 

Στη τοποθέτηση της η κ. Ν. Αγγελακη συμφώνησε με τη μετονομασία του δρόμου, ενώ το ίδιο έκανε ο κ. Α. Παπαδογιάννης .
Ο κ. Παπαδογιάννης επισήμανε πως υπάρχουν αλλοι δύο δρόμοι με το όνομα “Ακρωτηρίου” και ανάφερε πως ” είναι υποχρέωση μας να τιμήσουμε τον Κ. Μητσοτάκη που όπως είπε πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του ΟΑΔΥΚ, του Πολυτεχνείου, του ΚΤΕΛ κα”.
«Δεν είναι δυνατόν να βρίσκουμε δικαιολογίες να μην προχωρήσει αυτή η διαδικασία, είναι ελάχιστη η υποχρέωση μας να δώσουμε το όνομα του Κ.Μητσοτακη» επισήμανε.
Στην τοποθέτηση του ο Γ. Σαρρής είπε πως «μπορεί να μην συμφωνούμε με τις πολιτικές πρακτικές του αλλά σίγουρα σημάδεψε πολιτικά μια ολόκληρη εποχή». Είπε πως ιστορικά έχει περάσει πολύ μικρό χρονικό διάστημα από το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και την ίδια στιγμή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. «Αν ρωτήσετε οποιαδήποτε Χανιώτη ποια είναι η Ακρωτηρίου θα σας δείξει το σημερινό δρόμο. Δεν συμφωνούμε με το χρονο, δεν συμφωνούμε με την αλλαγή του ονόματος του συγκεκριμένου δρομου» αναφερε.
Τέλος ο κ. Παπαντωνακης είπε πως πολιτικά αντιπαλευεται τον Κ. Μητσοτάκη ως εκφραστή νεοφιλευθερων πολιτικών αλλά δεν διακατέχεται από ρεβανσισμο.” Δεν έχουμε αντίρρηση να μετονομαστεί ο δρομος” κατέληξε ο κ. Παπαντωνακης. Είπε επίσης πως υπαρχει παλαιότερη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου να ονομαστεί κεντρικός δρόμος των Χανίων σε Χ. Φλωράκη και δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Υπέρ της εισήγησης τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Φραγκάκης, Γ. Κουκλακης, Μ.Κεμεσιδης, Γ. Σχοινοπλοκακης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα