Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Σε υψηλούς τόνους η κριτική Σκουλάκη σε Βάμβουκα

Καμία διάθεση για «πίστωση χρόνου» στον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα δεν έχει η παράταξη Σκουλάκη, με τον συνδυασμό “Χανιά μαζί για τον Δήμο μας” να απαντά μα αιχμηρό τρόπο στην πρόσφατη συνέντευξη του δημάρχου στα “Χ.ν.” αλλά και σε άλλες δηλώσεις του.
Η παράταξη Σκουλάκη σχολιάζει πως ο κ. Βάμβουκας «ανέλαβε την Διοίκηση του Δήμου στις 1/9/2014 και έκτοτε έχουν παρέλθει δύο χρόνια και 2,5 μήνες, χρόνος επαρκής για να δώσει το στίγμα της πολιτικής και του οραμάτός του για τον Δήμο, που όπως τελικά αποδεικνύεται, είναι ανύπαρκτα». Υπό αυτό το σκεπτικό διερωτάται: «Πόση ακόμη πίστωση χρόνου να του δώσουν – και γιατί άραγε – οι δημότες;»
Υποστηρίζει δε ότι ο δήμαρχος «για να δικαιολογήσει την δίχρονη απραξία της Δημοτικής Αρχής για τον “βαλτωμένο Δήμο” επικαλείται “άδεια συρτάρια, καμμένη γη και σωρεία προβλημάτων”» και «επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι κατάφερε να “ξεκολλήσει” υποθέσεις και να βάλει τάξη στον Δήμο. Δεν έχει όμως την γενναιότητα και το πολιτικό θάρρος να παραδεχτεί ότι όλα όσα παρουσιάζει δικά του έργα, είναι έργα συνεχιζόμενα. Του υπενθυμίζουμε ότι του παραδώσαμε 100 περίπου δράσεις, έργα και μελέτες, τα οποία και είναι στην διάθεση των ΜΜΕ».
Η παράταξη Σκουλάκη κάνει λόγο για «δήθεν τάξη στην Οικονομική Υπηρεσία» καυτηριάζοντας την «αντικατάσταση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, του Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας και του ταμία, σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα», υποστηρίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα λόγια του δημάρχου. «Αν έφερε “τάξη” στην αρμόδια Υπηρεσία, προς τι αυτές οι αντικαταστάσεις;», διερωτάται η δημοτική παράταξη “Χανιά μαζί για τον Δήμο μας».
Επιπλέον, καταλογίζει σοτν κ. Βάμβουκας πως είναι «παγερά αδιάφορος
απέναντι στην κριτική που του ασκείται από την κοινωνία για την επιδείνωση της καθημερινότητας και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής».
Όσον αφορά τη θέση του δημάρχουν ότι «επιλέγει να συνεργαστεί με την όποια κυβέρνηση», η παράταξη Σκουλάκη σχολιάζει: «Αλίμονο όμως στον Δήμο εκείνον, του οποίου ο Δήμαρχος ενδιαφέρεται μόνον “να τα έχει καλά” με την κεντρική εξουσία. Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι επιβάλλεται τεκμηριωμένη διεκδίκηση για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου. Ο Δήμαρχος πρέπει να απαιτεί και όχι να επαιτεί».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες