Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στον νομό Χανίων

Σε ύφεση βρίσκονται από το μεσημέρι οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τα μεσάνυκτα σε πολλά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προκαλώντας την κινητοποίηση του συνόλου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, δήμων και αντιπεριφέρειας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης που συντόνιζε το έργο της πυρόσβεσης, «σε όλα τα σημεία παραμένουν δυνάμεις για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων. Σε πολλές περιοχές πνέουν άνεμοι με ένταση 9 μποφώρ ενώ κατά διαστήματα οι ριπές του ανέμου φθάνουν τα 11 μποφώρ».

Από τη μια τα ξημερώματα μέχρι και το πρωί πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Παλιά Ρούματα, Κακόπετρος, Φαλάσαρνα, Πεμόνια, Λίμνη, Νιό Χωριό, Κάμπος και Καλαμίτσι Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση έχουν καεί δασικές και γεωργικές εκτάσεις, ενώ για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές γίνεται ήδη έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα για την ακριβή καταγραφή των εκτάσεων η Υπηρεσία θα συνεργαστεί με την τοπική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Κατά τη διάρκεια της νύκτας για προληπτικούς λόγους ζητήθηκε η απομάκρυνση του πληθυσμού στον οικισμό Κάμπος, ενώ από την πυρκαγιά στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου κινδύνευσε μονάδα εκτροφής βοοειδών ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε αυτό το ενδεχόμενο.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα