Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Σχολικά γεύµατα σε όλα τα σχολεία!

Κύριε διευθυντά,
µε αφορµή το άρθρο του Φώτη Ποντικάκη για τα σχολικά γεύµατα https://www.haniotika-nea.gr/scholika-gey-ata-gia-ola-ta-paidia-kai-scholeia/ επιτρέψτε µου να καταθέσω τα εξής:
Παρότι δεν είµαι εκπαιδευτικός, συµφωνώ µε το πνεύµα και τις προτάσεις του άρθρου, να επεκταθεί δηλαδή ο θεσµός των σχολικών γευµάτων σε όλα τα σχολεία και µάλιστα µε βιολογικά προϊόντα που θα παράγονται τοπικά (εν προκειµένω στα Χανιά).
∆εν θα µπορούσε π.χ. να δηµιουργηθούν σχολικοί κήποι, όπου µε βοήθεια γεωπόνων, δάσκαλοι και µαθητές θα παράγουν µέρος των λαχανικών που θα προσφέρονται σε σχολικά γεύµατα;

Αν υιοθετηθεί ο θεσµός των σχολικών γευµάτων θα υπάρχει περισσότερος χρόνος και λιγότερο άγχος για τις οικογένειες των µαθητών.
Καλό παράδειγµα αποτελεί ο τρόπος που ο θεσµός των σχολικών γευµάτων λειτουργεί στην Ιαπωνία.
Τα παιδιά στην Ιαπωνία συµµετέχουν στην διανοµή των γευµάτων, στην καθαριότητα και γενικά στην αποκατάσταση των χώρων εστίασης µέχρι την τελευταία λεπτοµέρεια.
Έτσι µετά το γεύµα επιστρέφουν στο σπίτι τους χορτασµένα αλλά και ικανοποιηµένα γιατί, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προσέφεραν στους συµµαθητές τους και στην καθαριότητα του σχολείου!
Βέβαια η Ιαπωνία είναι πλούσια χώρα σε αντίθεση µε εµάς που έχουµε αρκετές οικονοµικές δυσκολίες!

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας µε τις κατά τόπους Αυτοδιοικήσεις µπορεί ο θεσµός των σχολικών γευµάτων να λειτουργήσει αποτελεσµατικά!

Με εκτίµηση

Πατσουράκης Μιχάλης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα