Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Σχολιάζοντας ένα άρθρο

Κύριε διευθυντά,
αναφέρομαι στο άρθρο (18/10) του υποψηφίου δημάρχου Χανίων κυρίου Γρηγόρη Αρχοντάκη με τίτλο “Είναι εφικτός ο χειμερινός τουρισμός στον Δήμο μας;”.
Ο κύριος Αρχοντάκης αναρωτιέται αν είναι εφικτός ο χειμερινός τουρισμός στον Δήμο μας ώστε να ξεφύγουμε από τα κλασσικά ήλιο – θάλασσα – λιμάνι που χαρακτηρίζουν τον τουρισμό σήμερα!
Προτείνει μάλιστα ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από ένα “Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και Διατροφής” που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο υποθέτω.
Παράλληλα προτείνει τη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, με συνεργασία πολλών φορέων όπως  Ιατρική σχολή, Μ.Α.Ι.Χ., ΤΕΙ διατροφής, κ.λπ., όπου θα αναδεικνύουν και θα επιβεβαιώνουν τα οφέλη της Κρητικής Διατροφής.
Σημαντικά ασφαλώς αυτά που προτείνει ο κύριος Αρχοντάκης που επιπλέον, όπως γράφει, θα πραγματοποιούνται σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του Δήμου μας!
Επιτρέψατε μου όμως να επισημάνω και κινδύνους που απειλούν την Κρητική Διατροφή από την παγκοσμιοποίηση που τείνει να γίνει η μάστιγα της εποχής μας.
Οι μεταλλαγμένες ζωοτροφές π.χ αν επικρατήσουν στην εκτροφή των ζώων στην Κρήτη, Κρητική Διατροφή απλά θα πάψει να υφίσταται με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για τον τουρισμό και την υγεία μας.
Σχετικά είναι πρόσφατα δημοσιεύματα στα “Χανιώτικα νέα” του τοξικολόγου συμπολίτη μας Βαγγέλη Μπούρμπου για τον “εφιάλτη των μεταλλαγμένων”.
Έχει επισημανθεί πολλές φορές και από το Οικολογικό Κίνημα η ανάγκη να παράγονται εδώ στην Κρήτη οι ζωοτροφές που καταναλώνουν τα ζώα μας!
Αυτό παράλληλα με την ευζωία και την ελεύθερη εκτροφή τους θα θωρακίσει την Κρητική Διατροφή και θα επιτρέψει την επίτευξη στόχων όπως οι παραπάνω.
Γι’ αυτό και οι δημοτικές παρατάξεις οφείλουν να μας πουν τι θα πράξουν στο συγκεκριμένο ζήτημα!
Με εκτίμηση
Πατσουράκης Μιχάλης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα