Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Σχέδια, οράματα, τρεχάματα και θάματα…

Το μέλλον του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” κλαίνε… στο Ηράκλειο, με την Περιφέρεια να διαμαρτύρεται ότι δεν ενημερώθηκε για την τύχη που σχεδιάζεται να έχει η συγκεκριμένη έκταση μετά την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στην Ανατολική Κρήτη. Οταν βέβαια στα Χανιά ανησυχούσαν όλοι για το “Δασκαλογιάννης”, ο περιφερειάρχης μας καθησύχαζε…

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνεται η ανησυχία ότι διαχρονικά στην Κρήτη ο αναπτυξιακός σχεδιασμός γίνεται ερήμην των τοπικών κοινωνικών. Αυτές βέβαια, μέσω των Δήμων, τις θυμήθηκαν τώρα στην Περιφέρεια, ζητώντας να “τρέξουν” διαδικασίες ώστε να μη χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ. Μήπως αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει αρκετά χρόνια νωρίτερα;

Ολα πάντως εξαρτώνται από την πίεση που ασκούν οι τοπικοί παράγοντες. Πάρτε για παράδειγμα το Ιτζεδίν, το οποίο από την εγκατάλειψη βρίσκεται πλέον στον δρόμο της διάσωσης. Κι αυτό, χάρη στην επιμονή του βουλευτή Ηρακλείου κ. Συντυχάκη αλλά και στα άμεσα αντανακλαστικά του Δήμου Αποκορώνου, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι χρειάζονται ενέργειες… χθες. Ελπίδα πλέον, να συμπαρασυρθεί και ο Δήμος Χανίων και να πράξει τα δέοντα. Ενας και μόνο στόχος υπάρχει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η διάσωση του μνημείου. Πολυτέλεια για “γκρίνιες” δεν υπάρχει.

Ενα ακόμη θέμα που φαίνεται να “κυνηγά” η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτό των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Την αρχή έκανε ο Δήμος Σφακίων και πολύ σωστά έπραξε, αφού μέχρι σήμερα ήταν λες και η Κρήτη να απέχει από την όλη υπόθεση. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι Κρητικιά είναι και η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου.
Δεν είναι πάντως η μόνη επέτειος που μας απασχολεί φέτος στα Χανιά.

250 χρόνια συμπληρώνονται από την επανάσταση του Δασκαλογιάννη και μένει να δούμε τι σχεδιασμό έχει κάνει η Αντιπεριφέρεια Χανίων για να τιμήσει αυτή την επέτειο.

Χρονιά ορόσημο και για τον Δημοτικό Κήπο της πόλης των Χανίων, καθώς συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη δημιουργία του. Χρονιά, που δεν βρίσκει τον χώρο στα καλύτερά του, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κάποια αξιοσημείωτη παρέμβαση από τον Δήμο Χανίων, παρά τις πολλές προτάσεις που απ’ ό,τι γνωρίζουμε έχουν κατατεθεί και στην προηγούμενη και στην νυν δημοτική Αρχή.
Από τον Κήπο άλλωστε θα περάσουν φέτος και οι “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης, το μεγάλο διεθνές συνέδριο που θα φέρει στα Χανιά εκπροσώπους από 50 χώρες, ειδικούς σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού.
Γεμάτη χρονιά λοιπόν, κατά την οποία όσοι θέλουν να παράξουν έργο στα Χανιά, έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν στην πράξη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες