Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Save the trump

Το ατού του Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι μόνος. Μαζί του συμφωνούν οι Ναζί ανά τον κόσμο. Αρκετοί από αυτούς, πλέον, είναι πρωθυπουργοί, υπουργοί, επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων, στελέχη σε διάφορα πόστα. Το κήρυγμα του μίσους διαθέτει μία κάποια λαϊκή βάση.
«Το πρόβλημα σε κάθε χώρα είναι οι… ξένοι», λένε συνήθως οι… ντόπιοι. «Πρέπει να απελαθούν και να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους», επιμένουν. Ίσως να είναι ένα αίτημα που θα μπορούσε να το ξανασκεφθεί, το μεγάλο κίνημα που ξεδιπλώνεται ενάντια στο διάταγμα Τραμπ στις ΗΠΑ, αφού ο πρόεδρος, σε αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της οικογένειάς του. Δεν είμαστε σίγουροι όμως, αν στη Γερμανία ή στη Σκωτία, θα του έδιναν άδεια παραμονής, καθώς συμμερίζονται τις απόψεις του για την ανάγκη “θωράκισης” των συνόρων.
Το ατού του Trump είναι πως καθρεφτίζει και προσωποποιεί την εποχή των τεράτων, την εποχή των υπερπολιτισμένων πιθήκων! Εκτός κι αν… διαβάσουμε καλά τον καθρέφτη. Γιατί, αν θες τη γνώμη μου, σημασία δεν έχει να σπάσεις τον καθρέφτη, αλλά να αλλάξεις το είδωλο!

* Ο Χρήστος Τσαντής είναι συγγραφέας
https://christostsantis.com
christos.tsantis@hotmail.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα